Gemeente Venray


27 juni 2007

Gemeente optimaliseert gladheidbestrijding

De gemeente Venray laat de komende jaren de gladheidbestrijding uitvoeren door een aannemer Ewals uit Heide. Daarnaast heeft de gemeente een nieuwe locatie gevonden voor de gladheidbestrijding. Voor de komende jaren huurt de gemeente een zout- en machineloods. Met deze huur heeft de gemeente weer een vaste uitvalsbasis voor de gladheidsbestrijding.

Het college heeft besloten om Ewals uit Heide in te schakelen bij het uitvoeren van de gladheidbestrijding. Deze aannemer heeft de werkzaamheden in het verleden naar tevredenheid uitgevoerd. De komende jaren zal Ewals de werkzaamheden blijven uitvoeren. De mogelijkheid om de opdracht rechtstreeks te gunnen vloeit voort uit het Besluit aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten (Bao).

Voorheen vond de gladheidbestrijding plaats vanaf de oude gemeentewerf aan de Acaciastraat. Deze grond is verkocht en hier bevindt zich inmiddels De Woonmax. Na een tijdelijke locatie in Ysselsteyn, heeft de gemeente nu een nieuwe locatie gehuurd in Heide. Met de zekerheid van een nieuwe uitvalslocatie, is een optimale gladheidsbestrijding voor de komende jaren gewaarborgd.