Vriendenclub senioren op internet blijkt doorslaand succes

28.06.2007 / 12:01 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Seniorgids

Seniorgids

Vriendenclub voor senioren op internet blijkt een doorslaand succes Meer dan 10.000 geregistreerde gebruikers binnen één maand op www.seniorgids.nl.

In mei is het eerste gratis sociale netwerk voor senioren gestart op internet. De website www.seniorgids.nl stimuleert het onderlinge contact tussen senioren door het aanbieden van vele interactieve functies. Met deze functies kunnen gebruikers met elkaar discussiëren, chatten, mailen, spelletjes spelen, spullen te koop aanbieden, oproepjes plaatsen, eigen webpagina's onderhouden, e-kaarten versturen en een eigen Vriendenkring opbouwen. Binnen een maand hebben meer dan 10.000 senioren zich geregistreerd als gebruiker, zijn er vele profielen aangemaakt en is er een levendige interactie tussen de gebruikers. Het aantal gebruikers blijft dagelijks groeien en vormt daarmee het bewijs dat er een grote behoefte is naar een eigen plek voor senioren op internet. Iedereen die andere leeftijdsgenoten wil ontmoeten uit de eigen regio of juist uit de hele wereld kan zich gratis aanmelden.

Dit initiatief helpt mee om ouderen uit een sociaal isolement te houden, actief contacten te onderhouden en nieuwe vriendschappen met leeftijdsgenoten op te bouwen. Nieuwe gebruiker de heer Mebius (58 jaar) verwoord dit als volgt 'je merkt dat leeftijdsgenoten als herfstblaadjes uit de bomen vallen, afgelopen jaren heb ik er 5 verloren en om dit een beetje aan te vullen is dit een geweldige site'.

Het ontstaan van sociale netwerken op internet is een nieuw fenomeen waarbij mensen met gemeenschappelijke interesses of achtergrond elkaar ontmoeten op een interactieve website. Binnen deze digitale netwerken kunnen de gebruikers meestal anoniem blijven en zich anders voordoen dan ze werkelijk zijn. Dit kan omdat er gebruik gemaakt kan worden van schuilnamen (nicknames). Uit onderzoek van SeniorGids blijkt echter dat senioren dezelfde omgangsvormen appreciëren op internet als in het echte leven. Om deze reden wordt er op www.seniorgids.nl geen gebruik gemaakt van schuilnamen en spreken de gebruikers elkaar aan bij de achternaam. Hierdoor ontstaat er een betrouwbare en veilige omgeving waar de gebruikers elkaar kennen en echte vriendschappen kunnen ontstaan.

Naast de sociale interactieve functies biedt het sociale netwerk dagelijks nieuws en relevante informatie voor senioren. Daarnaast zijn er veel gebruikte internetfuncties zoals een zoekfunctie, routeplanner, telefoongids, landelijke activiteiten kalender, vraag- en aanbodmarkt, radiozenders en vele spelletjes op de site beschikbaar. Om de gebruikers tevens te ondersteunen in het gebruik van internet en het sociale netwerk worden er op de website vele gratis computerprogramma's aangeboden, zijn er duizenden computertips te vinden en is er een database beschikbaar met veel gestelde computervragen met antwoorden. Door de combinatie van een sociaal netwerk met dagelijks nieuws (content), handige functies en (computer)ondersteuning specifiek voor senioren blijkt dit gratis sociale netwerk een snel groeiend succes. Hoe meer senioren er gebruik van maken, des te sterker het netwerk en daarom wordt er gestreefd naar 100.000 gebruikers aan het einde van dit jaar.

Niet ter publicatie:


- Voor aanvullende informatie over dit initiatief, een interview met een gebruiker of een 'actiefoto' kunt u contact opnemen met de heer drs. Alexander Waringa of stuur een e-mail naar r.a.waringa@seniorgids.nl.


- Het is tevens mogelijk om als journalist zelf rond te kijken in het sociale netwerk. U kunt hiervoor gebruik maken van de journalisten-account. Ga naar www.seniorgids.nl, kies voor 'Mijn SeniorGids' en noteer daar de volgende gebruikersnaam: '23286' en wachtwoord: 'pers', klik op inloggen. U heeft nu toegang tot alle onderdelen van het sociaal netwerk.