Ingezonden persbericht


Climate Counts: Canon meest klimaatvriendelijke bedrijf

Hoofddorp, 28 juli 2007 - Canon is koploper op het gebied van klimaatvriendelijke bedrijfsvoering. Dat blijkt uit een rapport van Climate Counts, dat onderzoek heeft gedaan naar 56 wereldwijd opererende bedrijven in acht sectoren. De bedrijven zijn beoordeeld op vier criteria, waarbij de meeste punten konden worden behaald bij maatregelen om uitstoot van broeikasgassen te beperken. Canon haalde de hoogste score van het onderzoek: 77 van de 100 punten. Tweede en derde werden Nike met 73 en Unilever met 71 punten.

Climate Counts beoordeelde de 56 gerenommeerde bedrijven die aan de hand van een puntensysteem minimaal nul en maximaal 100 punten konden behalen. Geen van de beoordeelde bedrijven haalde de maximale score; met 77 punten haalde Canon wel veruit de hoogste score van alle onderzochte ondernemingen. Zo werd onder meer bekeken hoe klimaatvriendelijk het beleid van een bedrijf is. Bij het onderzoek waren bedrijven in verschillende categorieën ingedeeld zoals kleding/accessoires, voedselproducenten, restaurantketens en media. Canon behaalde overall het hoogste resultaat in klimaatbeleid en de uitvoering ervan.

Hoogste scores
Met 77 punten scoort Canon ook hoger dan collega-technologiebedrijven als IBM (70), Toshiba (66) en Motorola (60) op het gebied van milieubewust beleid. Zo haalde Canon 18 van de 22 punten voor het gevoerde milieubeleid en kreeg het bedrijf 45 van de 56 punten voor de maatregelen die het heeft genomen om uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Geen enkel ander beoordeeld bedrijf haalde hierin een hogere score. Ook scoorde Canon beter dan andere technologiebedrijven op het gebied van 'openheid' over het te voeren beleid.

Consument is de sleutel
Climate Counts wil met het onderzoek bedrijven ervan bewust maken dat zij moeten werken aan het tegengaan van het broeikaseffect. Consumenten zijn volgens de organisatie de sleutel tot het bereiken van deze bedrijven. Climate Counts hoopt dat zij bij hun dagelijkse aankopen de houding van bedrijven ten opzichte van klimaatverandering laten meespelen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Martin Trampe, Managing Director van Canon Nederland is blij met de erkenning van Climate Counts. "Bij Canon is maatschappelijk verantwoord ondernemen al ruim twintig jaar diep geworteld in de onderneming met de Kyosei-filosofie. Kyosei gaat uit van de opvatting dat Canon zich verantwoordelijkheid gedraagt tegenover klanten, werknemers, partners en de wereld waarin zij actief zijn. Kyosei betekent kortgezegd 'samenleven en samenwerken voor het algemene belang'. Vanuit deze gedachte, die de kern van het merk vormt, ondersteunt Canon initiatieven op maatschappelijk, cultureel en sportief gebied en zet zij het succes van de onderneming in voor het algemeen belang en de duurzame ontwikkeling van natuur en milieu."

Over Canon

Sinds de oprichting in 1935 is Canon een toonaangevende leverancier van innovatieve producten en oplossingen op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie voor consumenten en zakelijk gebruikers. Canon investeert jaarlijks 7,9 procent van de jaaromzet in Research en Development, wat in 2005 meer dan EUR 2 miljard was. Canon heeft de ambitie om in elke branche waarin het actief is, wereldwijd een nummer één positie in te nemen. Hier maken wereldwijd meer dan 118.000 werknemers zich sterk voor. De bedrijfsfilosofie van Canon is Kyosei en betekent 'samenleven en samenwerken voor het algemeen belang'. Deze filosofie klinkt door in Canons missie, doelstellingen en cultuur. Vanuit deze Kyosei-gedachte ondersteunt Canon verschillende initiatieven op maatschappelijk, cultureel en sportief vlak. Meer informatie over Canon is te vinden op: www.canon.nl.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (