Provincie Limburg

Persberichten

Provincie jaagt met Energy Academy masteropleiding Nieuwe Energie aan De Provincie Limburg stelt eenmalig 40.000,- subsidie ter beschikking voor het pilotproject Energy Academy. Energy Academy is een Engelstalige cursus over Nieuwe Energie, één van de speerpunten uit de Versnellingsagenda. Doelgroepen voor de cursus zijn laatstejaars en pas afgestudeerde HBO en WO studenten en werkenden. De pilot heeft een looptijd van één jaar. De cursus biedt een aanloop tot het ontwikkelen van masteropleidingen bij de Hogeschool Zuyd en de Open Universiteit op het gebied van Nieuwe Energie. Beide onderwijsinstellingen zijn bij de ontwikkeling van de cursus betrokken.

De Provincie Limburg investeert in een structurele samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid binnen de clusters van kracht (Versnellingsagenda) om opleiding en competenties te laten aansluiten op de behoeften uit de arbeidsmarkt. Nieuwe Energie is één van die speerpunten. De ambitie uit de Versnellingsagenda is om masteropleidingen op het gebied van Nieuwe Energie te realiseren. De pilot Energy Academy is de aanloop daar naartoe.

De cursus is een combinatie van de ontwikkeling van business skills, het uitvoeren van praktijkopdrachten en het opdoen van theoretische kennis over themas met betrekking tot duurzame energiesystemen en innovatie. Het gaat om een pilot van een jaar. Daarna zal de cursus zichzelf bekostigen.

28-6-2007 09:25