Gemeente Deurne

28-06-2007
Enquête over behoefte bedrijfsgrond

Vorige week heeft de gemeente Deurne een enquête naar de ondernemers in de gemeente Deurne verstuurd. In 2004 heeft de gemeente Deurne de enquête ruimtebehoefte onder het bedrijfsleven van Deurne gehouden. Met de ontvangen gegevens is een bedrijvenbestand gevormd, dat inzicht geeft in onder andere de vraag naar (niet-agrarische) bedrijfsgrond. Om het bestand actueel te houden, heeft de gemeente de enquête nu weer uitgezet. Het verzoek aan de ondernemers is om voor 16 juli de enquête in te vullen en terug te sturen.

Ruimte om te ondernemen
De gemeente Deurne wil graag dat de ondernemers in Deurne de ruimte hebben om optimaal te kunnen ondernemen. Voor het behouden van een goed vestigingsklimaat is het van belang dat, op termijn, aan de vraag naar grond kan worden voldaan. Alleen wanneer de vraag van de ondernemers bekend is, kan de gemeente werken aan een passend aanbod. De gemeente gebruikt het bedrijvenbestand onder andere om bij het vrijkomen van nieuwe bedrijfsgrond kandidaten te selecteren. Bij de selectie van gegadigden wordt overigens niet naar de duur van de inschrijving gekeken, maar onder andere naar passendheid op de betreffende kavel en naar urgentie.

Geen grond nodig
Ook wanneer het bedrijf (momenteel) geen grond nodig heeft, is het van belang dat de enquête ingevuld wordt. De resultaten geven namelijk ook statistische gegevens die de onderbouwing voor het ruimtelijke economisch beleid vormen. De gemeente maakt de uitkomsten van de enquête bekend via onder andere het Weekblad voor Deurne.

Voor wie is deze enquête?
De enquête wordt gehouden onder alle ondernemers in Deurne, die bij de Kamer van Koophandel zijn geregistreerd. Dit zijn bijvoorbeeld alle kantoren, winkels, industrie etc. Het betreft dus niet alleen bedrijven die zich traditioneel op industriegrond willen vestigen. Agrarische bedrijven vormen wel een aparte groep, omdat deze altijd buiten bedrijventerreinen en centrumgebieden liggen. Agrarische ondernemers die echter voor een niet-agrarisch bedrijf ruimte zoeken, worden ook opgeroepen de enquête in te vullen.

Mocht u om de een of andere reden de enquête niet ontvangen hebben, maar wilt u deze wel graag invullen, dan kunt u het enquêteformulier aanvragen bij de gemeente, afdeling Economie (tel. 0493-387321).