Ingezonden persbericht


Amsterdam, 23 juni 2007

HvA START SPORTMANAGEMENT ORGANISATIE

Nieuwe BoBo's bij YBBP

Albert Jan Bloemendal, oud opleidingmanager van de Design Academy Eindhoven, en Ronald Buijs, voormalig algemeen directeur van de Amsterdam Admirals, hebben de krachten gebundeld. In samenwerking met de opleiding Sport, Management en Ondernemen (SM&O) van de Hogeschool van Amsterdam zijn ze YBBP gestart. YBBP is een onderneming voor en door alumni van de opleiding SM&O. YBBP maakt de expertise en het netwerk van jong sportmanagement talent beschikbaar voor het bedrijfsleven en de sportwereld. De verbindende factoren in deze match zijn de ontwikkeling van talent, gekoppeld aan innovatie en duurzame ontwikkeling van de sport.

YBBP heeft een permanent bezet onderzoeksbureau dat zich bezighoudt met onderzoek naar thema's in de sport. Door de verdieping die hierdoor ontstaat, dient deze 'Brainbox' als platform voor professionalisering van de sport. Uitkomsten van dat onderzoek worden via de sportmanagement praktijk 'Sports in Business' in de markt gezet. Daarnaast heeft YBBP een 'Incubator'. YBBP biedt de meest talentvolle jonge ondernemers van het domein sport van de HvA ondersteuning in de vorm van faciliteiten en advies. Dankzij de Incubator krijgen kansrijke bedrijfsplannen een goede kans van slagen.

"Nederland heeft een enorme behoefte aan nieuwe, creatieve, innovatieve initiatieven in de sport", aldus Bloemendal en Buijs "De alumni van SM&O zijn de Young Professionals van deze tijd; ze zitten bovenop de nieuwste trends en ontwikkelingen. Door hun leeftijd zijn ze gewend aan standplaatsloos werken en is hun inzet tijd en plaats ongebonden. Met deze karaktereigenschappen gaat YBBP de uitdaging aan.

YBBP (Young BoBo Professional) is de representant van een geheel nieuwe stroming waarin de Bourgeois Bohémien centraal staat. De BoBo is de nieuwe hybride mens van de 21ste eeuw. De man met een goed ontwikkelde vrouwelijke kant. 4x4 rijdt en toch lid zijn van Greenpeace. Designer broek boven no-brand gympen. Links denken en rechts stemmen, of andersom. Kortom de nieuwe mens van deze tijd. In de naam YBBP wordt de BoBo tevens gebruikt als geuzennaam voor de Young Professionals. De term werd door Ruud Gullit in 1988 geïntroduceerde als benaming voor nutteloze, oude bondsbestuurders. Met de komst van YBBP is de geboorte van de nieuwe BoBo aanstaande.

Op 28 juni slaat YBBP symbolisch de 1e paal van de HvA nieuwbouw in Amsterdam West. Aan de dr. Meurerlaan zal in 2009 een aanzienlijke aanbouw worden gerealiseerd aan de huidige Amsterdamse Sport Academie. De start van de bouw is tevens het startpunt voor de nieuwe onderneming die vooralsnog kantoor houdt in de creatieve omgeving van Artbox, Centre for Creation in Amsterdam Oost. -----------------------

YBBP
Kruislaan 182
1098 SK Amsterdam
Telefoon +31 (0) 20 463 5797
Fax +31 (0) 20 693 9907


---- --