Gemeente Hengelo

Europa in 30 seconden

Verbeeld in 30 seconden de kracht of de zwakte van Europa. Dat was de opdracht die Kunst en Techniek studenten van de Saxion Hogeschool een half jaar geleden van het Huis voor Europa hebben gekregen. Het Huis voor Europa wil burgers, bedrijven en bestuurders aanzetten tot Europese samenwerking. Dit om betrokkenheid en wederzijds begrip tussen burgers van verschillende landen te vergroten en om verdraagzaamheid en respect te ontwikkelen.

Beste animatie

Op donderdagavond 28 juni zal Alexander Pechtold (D66) bekendmaken welke animatie als beste wordt beoordeeld. Hij zal dit doen als afsluiting in de grote zaal van het Saligia-multimedia-event dat onder andere georganiseerd wordt door Kunstfactor en de Saxion Hogeschool.

Vanaf 19.00 uur worden in de grote zaal van Filmhuis Concordia doorlopend animaties getoond. Het Filmhuis Concordia ligt aan de Oude Markt 15 17 in het centrum van Enschede. Iedereen kan gratis in en uitlopen om werk van beginnende en professionele animators te bekijken. De vertoning van de Huis voor Europa animaties en de bijbehorende prijsuitreiking staan gepland rond 22.00 uur.

Meer informatie?

Kijk dan op de website van het Huis voor Europa: www.huisvooreuropatwente.nl.