Pijnacker-Nootdorp


datum 20 juni 2007

SWOP cursisten presenteren hun schilderkunst

Wethouder Leo Suijker opent donderdagavond 28 juni om 19.30 uur de expositie van het SWOP in het raadhuis in Nootdorp. De cursisten tonen hier de komende drie maanden hun eigen werk; voornamelijk aquarellen en acryl schilderijen.

In het raadhuis in Nootdorp worden wisselend exposities gehouden. Het raadhuis is een openbaar gebouw, een plaats waar veel inwoners samen komen en elkaar ontmoeten. Een uitgelezen plek dus om exposities te houden. Het biedt aanstormend of nog onbekend talent -ook al zijn ze wat ouder- de gelegenheid zich te presenteren.
Na de expositie van de pop-art koeien van Anna Marie Hazenberg en de cursisten van Atelier Hobbijou, is het nu de beurt aan de cursisten van het SWOP. De cursisten, die allen ouder zijn dan 55 jaar, hebben
-zoals blijkt- verborgen schilderstalent.... U bent van harte uitgenodigd de opening bij te wonen.

De SWOP, Stichting Welzijn Ouderen Pijnacker-Nootdorp, organiseert tal van activiteiten in onze gemeente. Van biljarten, handwerken, bloembinden, gymnastiek, yoga, bridge en Engelse les tot schilderen. En dat vlak bij u in de buurt, in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw.

Alle activiteiten zijn gericht op het bevorderen van het welzijn van ouderen, waarbij de zelfstandigheid van die ouderen centraal staat. Dit blijkt vooral uit de diensten die het SWOP aanbiedt, zoals alarmering voor hulp in noodgevallen, hulp bij de thuisadministratie, een klussendienst, een maaltijdvoorziening en een vervoersdienst naar alle activiteiten in het dienstencentrum.

Maar er is nog veel meer. Ga eens langs bij het Dienstencentrum in De Schakelaar in de Mr. Dr. van de Helmlaan in Pijnacker, of bel 369 28 12. E-mailen kan ook: swop@kabelfoon.nl.

Noot voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met Jennie Mekking, senior communicatieadviseur van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, bereikbaar op telefoonnummer 015 ­ 362 67 03.