Gemeente Heerlen

Donderdag 28 juni op het Pancratiusplein

Heerlen in beweging tijdens breakdanceclinic

Op donderdag 28 juni organiseert de gemeente Heerlen een breakdanceclinic van 16.30 tot 21.00 uur voor jong en oud op het Pancratiusplein. Tijdens de clinic maken de deelnemers en toeschouwers op een sensationele manier kennis met de beleving en de cultuur die het breakdancen met zich meebrengt. Mensen kunnen genieten van een fantastische en spectaculaire demo verzorgd door breakdancegroep Trashcan Heroes afkomstig van Het Glaspaleis. Vervolgens kunnen jongens en meisjes van alle leeftijden kennis maken met de danscultuur Breakdance door mee te doen aan een gratis les die gegeven wordt door diezelfde Trashcan Heroes. De les wordt afgesloten door middel van een spetterende breakdancebattle uitgevoerd door de deelnemers van de gevolgde les.

Breakdance is een ideaal middel om een groep mensen te laten bewegen op een gezonde, gezellige, spectaculaire en sociale manier. Breakdancers houden zich echter niet alleen bezig met het uitvoeren van hun tak van sport. Ook brengt de sport groepen mensen bij elkaar en zorgt het voor een saamhorigheidsverband tussen verschillende culturen. Respect en eerlijkheid zijn belangrijke speerpunten binnen deze danscultuur. Het uitgangspunt sluit goed aan bij het sportbeleid van de gemeente Heerlen. Dit beleid richt zich onder andere op het verbeteren van de gezondheid voor jong en oud, het vergroten van sportdeelname op recreatief niveau en het gebruik maken van de sociaalmaatschappelijke en sociaaleducatieve waarde van sport.

Battle
Breakdance is een acrobatische dans die in het teken staat van de hip hop cultuur. Breakdancers proberen binnen een cirkel mensen zo uniek mogelijke dansbeweging te laten zien op een muzikale achtergrond van hip hop muziek. Dit wordt ook wel een battle genoemd.

Het programma ziet er als volgt uit:
De clinic duurt van 16.30 tot 21.00 uur en is ingedeeld in drie blokken. Elk blok bestaat uit een demo gevolgd door een les en als afsluiting een gezamenlijke battle. 16:30-17:30 uur: Blok 1
18:15-19:15 uur: Blok 2
19:30-20:30 uur: Blok 3
20:30-21:00 uur: afsluiting

HEERLEN, 20 juni 2007
Concernstaf Communicatie
Lydia Jongen
(045) 560 40 70
06 - 30731041 (buiten kantooruren)
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s

---- --