MediaPlaza

Profielen | Partners

Tijdens het seminar Web 2.0 en Security architectuur op donderdag 28 juni staat centraal dat voor een gedegen informatiebeveiliging het essentieel is uw security architectuur gestructureerd in te richten. De komst van nieuwe programmeertalen die applicaties interactiever maken, brengen ook nieuwe risico's met zich mee.

Voor wie is dit seminar bedoeld?
o Security officers, professionals en managers. o ICT systeem- en netwerkbeheerders.
o ICT consultants.
o IT auditors.
o Software architecten.

Programma
09:30 Ontvangst met koffie en thee op de informatiemarkt. 10:00 Introductie en welkomstwoord door dagvoorzitter Marco Plas, Capgemini.
10:15 Keynote 1: Buzzwoord Web 2.0 ontpuzzeld door Joost Bekel, Informatie architect, Caerleon.


- Wat is Web 2.0 en korte omschrijving van de verschillende business modellen.
10:45 Keynote 2: Web 1.0 en security architectuur, Lex Borger, LogicaCMG.


- Lex Borger geeft zijn beeld van de huidige security in "Web 1.0". Tegen welke bedreigingen moeten we ons beschermen? Hoe zijn we gekomen tot de beveiligingsinzichten die we nu hebben op dit gebied en waar worden we nog steeds uitgedaagd om een adequate oplossing te vinden? 11:15 Pauze op de informatiemarkt.
11:30 Keynote 3: Web 2.0 en security architectuur door Marco Plas, Capgemini.


- Tijdens de presentatie wordt een beeld geschetst wat de security in Web 2.0 is en welke uitdagingen daarbij aanwezig zijn. Hierbij wordt teruggekeken naar de bekende problemen en vooruitgekeken naar nieuwe problemen. Zijn de openstaande problemen van toen nog steeds de problemen van nu? De beveiligingsoplossingen die noodzakelijk zijn dienen in onderlinge samenhang bekeken te worden en daarvoor zijn mogelijk aanpassingen nodig in de bestaande security architectuur van de organisatie.
12:00 Parallelsessies ronde 1.


- Parallelsessie Business door Ernst Mellink, More-Secure.
- Parallelsessie Informatie door Paul Overbeek, Overbeek Information Security BV, TiasNimbas Business school en ECP.nl.
- Parallelsessie Technologie door Jon Phaterson, Secure Computing.
- Parallelsessie Integratie door Hans Pronk, VKA. 12:30 Lunch op de informatiemarkt.
13:25 Parallelsessies ronde 2.
14:00 Parallelsessies ronde 3.
14:30 Pauze op de informatiemarkt.
14:45 Parallelsessies ronde 4.
15:20 Keynote 4: Web 2.0 in de praktijk, Patrick Klink, Ilse Media.


- Impact Web 2.0 op de informatiebeveiliging en bedrijfsvoering. 15:50 Survival kit en afsluiting door dagvoorzitter Marco Plas. 16:15 Netwerkborrel op de informatiemarkt.

Inhoud parallesessies

Informatie door Paul Overbeek Wie neemt het risico bij relaties en transacties in Web 2.0?
Laatst nog wat gekocht op het Internet? Tijdens de aankoop zijn er onder water tenminste 5 transacties geweest, tussen tenminste 3 partijen en mogelijk onder 3 of meer verschillende wetgevingen. Die ondoorzichtigheid mág en kan zo niet blijven. De huidige internettoepassingen gaan uit van vertrouwen en sportief gedrag van alle deelnemers. Die tijd is voorbij. Met Web 2.0 komen relaties en transacties centraal te staan. In de nieuwe webtoepassingen zullen accountability en transparantie centrale begrippen zijn. Als we de maatschappelijke en economische kansen van Web 2.0 optimaal willen benutten, dan moeten de ontwerp principes opnieuw worden gedefinieerd. We weten hoe ondoorzichtig en riskant de huidige generatie webtoepassingen zijn. Aan de hand van twee Web 2.0 cases zal Paul Overbeek de nieuwe Web 2.0 ontwerp principes laten zien.

Sprekers
Drs Marco Plas
Marco studeerde Bedrijfseconomie en bedrijfskundige informatica met een specialisatie in toegepaste wiskunde. Na zijn studies heeft Marco zich toegelegd op informatiebeveiliging. Momenteel is hij verbonden aan Capgemini als Principal Security consultant, Security domein leider en hoofd van het Jericho onderzoeksteam. Marco is gespecialiseerd in IT continuity, Security management, IT architectuur, Identity management en compliance. Joost Bekel
Joost is informatie architect voor Caerleon, een bureau met informatie en enterprise architecten. Hiervoor was hij principal consultant / business analyst voor Evident, een bureau voor internetconsultancy en
-realisatie. Gedurende zijn loopbaan heeft hij opdrachten uitgevoerd voor tientallen middelgrote tot grote klanten. Eén van zijn focusgebieden is "Enterprise 2.0", de strategische toepassing van nieuwe informatietechnologie om de concurrentiepositie van bedrijven te versterken. Over dit onderwerp schrijft hij in zijn weblog op www.bekel.nl. Zijn missie luidt: "Innovative ways to organize your business".
Drs Hans Pronk
Hans is partner en principal consultant bij Verdonck, Klooster &Associates. Hij heeft een brede technische kennis en specifieke expertise op het gebied van breedbandinfrastructuren en internet technologie: fysieke infrastructuur, netwerkapparatuur, protocollen en toepassingen. Hans is een allround adviseur met sterke analytische, creatieve en communicatieve vaardigheden. Vanaf 1995 werkt hij bij VKA. Hans heeft zich gespecialiseerd in complexe publieke contexten, zoals in het onderwijs, media en overheid. De laatste jaren is hij met name actief geweest in het onderwijsveld, rondom innovatie en user empowerment.
Ir. Lex Borger
Lex is Principal Consultant Information Security bij LogicaCMG en heeft ruim 20 jaar ervaring met informatiebeveiliging. De laatste jaren heeft Lex zich meer gericht op Identity & Access Management en Security Architectuur. Lex is redacteur van het blad Informatiebeveiliging uitgegeven door het GvIB en lid van het GIA. Patrick Klink
Patrick is Managing Partner van MexiPi Consultancy, een onafhankelijk onderdeel van Legian. Daarnaast geeft hij regelmatig gastcolleges over outsourcing. Patrick heeft een brede en ruime ervaring op het gebied van Informatietechnologie en business. Momenteel is Patrick ondere andere werkzaam als interim CTO van Ilse Media en Sanoma Online. Ilse Media is het grootste internetuitgever van Nederland met bekende sites als Nu.nl, Kieskeurig.nl, Startpagina, Web-Log en de onlangs aangekochte community site Schoolbank.nl. Sanoma is met ruim 80 publiekstijdschriften en ruim 125 websites dé grootste multimediale uitgever in Nederland.
Dr. Ir. Paul L. Overbeek RE Paul is partner van OIS Information Risk & Security Management en verbonden aan de universiteit Eindhoven. Hij is mede verantwoordelijk voor de dienstverlening van OIS voor wat betreft Information Risk & Security, Information Systems Governance en Compliance. Paul helpt organisaties als auditor en adviseur bij de inrichting van risico management en informatiebeveiliging in de organisatie en in de techniek. Hij ontwerpt ook beveiliging in web-applicaties. Hij is betrokken bij de ontwikkeling van een aantal standaarden, waaronder de Code voor Informatiebeveiliging en natuurlijk ITIL Security Management. Momenteel is hij betrokken bij Security Management op basis van ITIL versie 3. Hij is auteur van een aantal boeken, waaronder 'Informatiebeveiliging - een praktische gids' en 'Informatiebeveiliging onder controle'.

Meer informatie?
Voor vragen kunt contact opnemen met Annette Beerepoot via tel. 030 291 4165 of e-mail annette.beerepoot@mediaplaza.nl.

Achtergrond informatie over Web 2.0 en beveiliging?
-
http://automatiseringgids.sdu.nl/ag/nieuws/nieuws/toon_nieuwsbericht.j sp?di=322408


- Whitepaper van Secure Computing over beveiliging van Web 2.0-omgevingen.