Perry Farrell's Satellite Party derde support act Pearl Jam

19.04.2007 / 13:03 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Mojo concerts

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

PERSBERICHT

MOJO Concerts, Delft, 19 april 2007

PERRY FARRELL'S SATELLITE PARTY DERDE SUPPORT ACT PEARL JAM

Naast Incubus en Kings of Leon is ook Perry Farrell's Satellite Party toegevoegd als support act van Pearl Jam. De nieuwe band van Perry Farrell opent het programma op donderdag 28 juni 2007 in het Goffertpark te Nijmegen tijdens Pearl Jam in the Park. Op 4 juni komt het debuutalbum Ultra Payloaded van Perry Farrell's Satellite Party uit. De voorverkoop voor Pearl Jam in the Park is reeds begonnen.

Perry Farrell heeft inmiddels een lange en indrukwekkende carrière in de muziekindustrie op zijn naam staan. Hij werd allereerst bekend als frontman en leadzanger van de succesvolle band Jane's Addiction. Na het uitbrengen van Ritual De Lo Habitual, het derde album van Jane's Addiction, richtte Farrell in 1991 Lollapalooza op, een rondreizend festival vergelijkbaar met Ozzfest. Na een korte (tweede) reünie van Jane's Addiction in 2003 viel de band in 2004 uiteindelijk uit elkaar. Sindsdien heeft Perry Farrell een nieuwe band genaamd Satellite Party, verder bestaande uit Nuno Bettencourt op gitaar, Kevin Figueiredo op drums, Carl Restivo op de basgitaar en Etty Lau Farrell (zijn vrouw) als achtergrondzangeres. Aan het debuutalbum 'Ultra Payloaded' werkten tevens grootheden als Flea en John Frusciante van de Peppers mee alsook New Order/Joy Division bassist Peter Hook, Porno for Pyros' gitarist Peter Distefano, Black Eyed Peas' Fergie en een 30-koppig orkest. Het meest bijzondere aan de plaat is wel dat er een nog nooit eerder uitgebrachte song van Jim Morrison op staat, getiteld 'Woman In The Window'. Perry Farrell heeft hierin vakkundig zijn muziek achter de originele stem van Morrison geproduceerd. Perry Farrell's Satellite Party debuteerde op 25 januari jl. live op de planken op de 2007 Winter X-Games in Aspen, Colorado. Aankomende zomer staan ze op het Lollapalooza festival en brengen ze tijdens hun Europese tour ook Nijmegen een bezoekje, op 28 juni tijdens Pearl Jam in the Park in het Goffertpark.

Op donderdag 28 juni worden er grote verkeersstromen in en rondom Nijmegen verwacht. Dit kan zorgen voor grote drukte op knooppunten en invalswegen van Nijmegen en forse vertragingen tijdens de avondspits. Om de verkeersstromen in goede banen te leiden is er een uitgebreid mobiliteitsplan opgesteld. Bezoekers van het concert wordt verder dringend aangeraden om met het Openbaar Vervoer te komen. De NS zet extra treinen in en tussen NS Station Nijmegen en het Goffertpark rijden voldoende pendelbussen. Voor meer informatie over extra treinen en vertrektijden kijk op www.ns.nl bij evenementen&concerten of op www.ov9292.nl. Hou ook de website www.pearljaminthepark.nl nauwlettend in de gaten voor de laatste updates.

Voor meer informatie: www.pearljaminthepark.nl en www.mojo.nl

Radio 3FM Presents Pearl Jam in the Park
PEARL JAM + SUPPORT ACTS INCUBUS, KINGS OF LEON EN PERRY FARRELL'S SATELLITE PARTY Donderdag 28 juni 2007
Goffertpark, Nijmegen
Entree: Euro 49 (excl. servicekosten)
Aanvang: 17.00 uur

Kaartverkoop door Ticket Service via de grotere postkantoren, de grotere Free Record Shops, AUB Ticketshop, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Noot aan de redactie (