Gemeente Tilburg

27-6-2007
Districtschef Frans Swinkels wordt directeur Veiligheid bij de Gemeente Tilburg

Commissaris van politie Frans Swinkels (48) wordt op 1 november 2007 directeur Veiligheid bij de gemeente Tilburg. Districtschef Swinkels krijgt hier de verantwoordelijkheid over openbare orde en veiligheid, crisis- en calamiteitenmanagement en het veiligheidsprogramma. Het betreft een nieuwe functie die de advisering van de burgemeester op het gebied van openbare orde en veiligheid combineert met het leidinggeven aan de medewerkers die met veiligheidsbeleid bezig zijn.

Burgemeester Vreeman is blij met de komst van Swinkels. "Hij kent de stad goed en heeft zijn sporen op veiligheidsgebied ruimschoots verdiend. Met hem kunnen we het Tilburgse veiligheidsbeleid met volle kracht doorzetten", laat hij in een reactie weten.

Frans Swinkels werd op 1 mei 2004 benoemd als districtschef van Tilburg. Daarvoor werkte hij onder meer als plaatsvervangend Divisiechef Recherche. Ook was hij in het district Breda teamchef van Zuid Oost en Vlaanderenstraat. Hij startte zijn loopbaan in 1976 bij de Gemeentepolitie Tilburg. Hij gaat vanaf 1 november 2007 op basis van detachering werken als directeur Veiligheid bij de gemeente Tilburg.