Trouerbach wint Coolhunters Award 2007
Persbericht 27 juni 2007
Prijs voor signaleren innovaties in de horeca
Laura Trouerbach wint Coolhunters Award 2007
Woerden, 27 juni 2007 Gisteren werd in Maastricht de eerste
Coolhunters Award uitgereikt aan Laura Trouerbach. De award is bedoeld
voor zogenaamde coolhunters (stagiaires), die tijdens hun stage in het
oog springende innovaties ontdekken. Deze gesignaleerde best practices
worden verzameld om horecaondernemers op (ver)nieuwe(nde) ideeën te
brengen. De Coolhunters Award is een initiatief van Koninklijk Horeca
Nederland in samenwerking met de Hoge Hotelschool Maastricht.
Laura Trouerbach won de Coolhunters Award omdat zij in hoogte
verstelbare bedden als innovatie heeft gesignaleerd. Laura heeft stage
gelopen bij The Westin Palace in Madrid, Spanje. Bij dit bedrijf
worden in hoogte verstelbare bedden gebruikt, die om twee redenen
innovatief te noemen zijn. Het hotel creëert hiermee betere
werkomstandigheden voor het personeel, dat voor het verschonen van het
bed niet meer (diep) hoeft te bukken. Bovendien wordt met deze bedden
ingespeeld op de behoefte van het groeiende aantal oudere gasten
(senioren) dat het prettig vindt om zelf de instaphoogte van het bed
te kunnen bepalen.
Studente Trouerbach ontvangt met deze Coolhunters Award 2007, een
oorkonde, een geldbedrag van 250 en een digitale camera. Deze
fotocamera staat symbool voor de ogen van de horecaondernemer. De
prijs werd uitgereikt door Ruud Vismans, vice-voorzitter van de
Commissie Innovatie van Koninklijk Horeca Nederland. Vismans: Dit jaar
zijn meer dan 300 ideeën binnengekomen die men op stageplekken in
binnen- en buitenland is tegengekomen. Het leuke aan deze innovatie is
dat het de werkomstandigheden ten goede komt én de gastbeleving
verbetert. Die combinatie kan geld opleveren. En dat is precies waar
innovaties uiteindelijk toe moeten leiden.
Doel van de Coolhunters Award is enerzijds studenten jaarlijks te
prikkelen om opvallende innovaties te rapporteren en anderzijds om
andere (hoge) hotelscholen en ROCs te enthousiasmeren zich aan te
sluiten bij het Coolhunters-netwerk. Meer informatie en
praktijkvoorbeelden worden gepubliceerd via:
www.kenniscentrumhoreca.nl.
V.l.n.r.: Nico Koemans (lid Commissie Innovatie namens sector
Fastfood- & IJsbedrijven), Ruud Vismans (vice-voorzitter Commissie
Innovatie namens sector Toerisme, Recreatie, Sport & Cultuur), Laura
Trouerbach (studente Hoge Hotelschool Maastricht en Coolhunter 2007),
Wim van der Steen (lid Commissie Innovatie namens sector Hotels) en
Aihua Chung (lid Commissie Innovatie namens sector Chinees-Indische
bedrijven).
---
Noot voor de redactie -
Koninklijk Horeca Nederland