SGP


SGP » jongeren >>
25 - 06 - 07 | Schriftelijke vragen aan de Minister van Justitie over het computerspel Manhunt

Aanvullende schriftelijke vragen van het lid Van der Staaij (SGP) aan de Minister van Justitie over het computerspel Manhunt 25 juni 2007
Deze vragen zijn een aanvulling op de schriftelijke vragen van de leden Dijsselbloem en Anker van 21 juni 2007 (2060718850)


1 Wat is de juridische grondslag en de motivering in zowel Duitsland als het Verenigd Koninkrijk om het gewelddadige computerspel Manhunt te verbieden?


2 Zijn de regering meer voorbeelden bekend van Europese landen waar dit computerspel of vergelijkbare spelen verboden zijn?


3 Is de regering van mening dat de huidige redactie van artikel 240a WvSr over vertoningen die schadelijk te achten zijn voor personen beneden de zestien jaar â anders dan in het kader van het computerspel Carmageddon in 1998 werd gesteld - voldoende grondslag biedt om te komen tot een verbod om dit spel in Nederland in de handel te brengen?


4 Zo niet, is de regering dan voornemens om dit artikel zodanig aan te scherpen dat het tevens kan worden gebruikt voor een algemeen verbod van gewelddadige (computer)spelletjes?


5 Wat is in dit verband de betekenis van de recent door Nederland geuite wens om de Europese samenwerking op dit terrein te versterken? Vindt de regering dat er op internationaal niveau gekomen moet worden tot een dergelijk verbod?


6 Is het mogelijk om deze vragen gezien het feit dat dit spel mogelijk begin juli al op de markt komt, te beantwoorden vóór 3 juli 2007?

Schriftelijke vragen aan de Minister van Justitie over het computerspel Manhunt