PvdA Rotterdam


Inhuur extern personeel

Wo 27 Jun 2007 - Redactie
Inhuur extern personeel

"De kosten van extern personeel worden nog steeds niet goed in de hand gehouden. Wat mij betreft moeten ze flink omlaag, zodat er meer geld is voor bijvoorbeeld veiligheid en jeugd". Dat is de eerste reactie van Richard Moti, financieel woordvoerder van de PvdA fractie op het vandaag uitgebrachte rapport van de Rotterdamse Rekenkamer over de Inhuur van Externe Deskundigheid.
"Natuurlijk moet er ruimte zijn om tijdelijk externe deskundigheid aan te trekken. Ieder bedrijf, ook de gemeente Rotterdam, staat soms voor klussen die je met je eigen mensen niet kunt klaren. En we willen ook dat de gemeente snel op van alles en nog wat reageert waar burgers en ondernemers belang bij hebben. Maar wat nu we in de gemeente zien is af en toe te gek voor woorden: de kosten van extern personeel worden slecht in de hand gehouden en keer op keer zien we enorme stijgingen."

De Rekenkamer laat in haar rapport zien dat de kosten zijn gestegen van 41 miljoen in 2001 naar 142 miljoen in 2004. Ook in 2006 gaf de gemeente weer veel geld uit aan extern personeel: bijna 85 miljoen euro. Richard Moti: "Gelukkig neemt het stadsbestuur de aanbevelingen van de Rekenkamer over. dat is een eerste goede stap. Maar wij willen ook een tweede stap zetten. We komen nog voor de zomer met een voorstel om in 2008 tenminste 20% te gaan besparen zodat er rond de 17 miljoen vrij komt om te besteden aan bijvoorbeeld veiligheid en jeugd."