Gemeente Goes

Informatieavond Mannee 27 juni

Woensdag 27 juni is vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst in Theater de Mythe over het inrichtings- en verkavelingsplan en de stand van zaken van de nieuwe woonwijk Mannee. De bijeenkomst is in eerste instantie bedoeld voor belangstellenden die zelf willen bouwen in Mannee.

De nieuwe wijk ligt zuidelijk van het Goese Meer en oostelijk van de Noordhoek. Mannee wordt aan de zuidkant ontsloten door een nieuwe verbindingsweg van Ringbaan-oost naar de Manneeweg.

In Mannee komen - kleine wijzigingen voorbehouden - in totaal 373 woningen. Daaronder zijn 142 vrije kavels (126 vrijstaand en 16 voor twee-onder-een-kapwoningen). In de categorie 'consumentgericht bouwen' zijn 53 aaneengesloten woningen gereserveerd. Dit houdt in dat een ontwikkelaar een concept aanbiedt waarin de koper een grote keuzevrijheid heeft in de indeling van de woning, het volume, de gevelindeling, de kapvorm etc. Ten slotte bouwen projectontwikkelaars nog eens 178 huur- en koopwoningen.

De diversiteit van de woningen is groot: vrijstaand, twee-onder-een-kap, patio, rijwoningen, appartementen. De verkoop van de vrije kavels start eind augustus/september dit jaar. Mannee wordt in drie fasen t/m 2010 gebouwd.