Politie Groningen

Woensdag 27 juni 2007

Provincie Groningen, 27-06-2007

Groningen: fietsster gewond

Een 21-jarige inwoonster van Groningen raakte dinsdagmiddag gewond bij een verkeersongeluk op de Crematoriumlaan. De vrouw kreeg op haar fiets geen voorrang van een 28-jarige automobiliste uit Groningen. Het slachtoffer liep onder meer een fractuur aan een voet en hoofdletsel op. De auto moest worden weggesleept.

Groningen: agressief in warenhuis

Een klant van een warenhuis aan de Grote Markt ging dinsdagavond door het lint toen een beveiligingsbeambte hem een winkelverbod wilde opleggen. Volgens de beveiligingsmedewerker had de man, een 62-jarige inwoner van Groningen, hem onder meer voor Nazi uitgemaakt. De Stadjer begon te schoppen en te slaan toen de toezichthouder hem wilde tegenhouden. De man kon met behulp van personeel van het warenhuis in bedwang worden gehouden en uiteindelijk door de politie in de boeien worden geslagen. De verdachte verklaarde dat niet hij maar de beveiligingsmedewerker was begonnen.

Groningen: zonder rijbewijs met valse naam

Een 20-jarige automobilist uit Groningen kon dinsdagavond voor bijna zevenhonderd euro aan bekeuringen incasseren. De man werd door de politie op de Meeuwerderweg gecontroleerd omdat hij zonder verlichting reed. De bestuurder had geen rijbewijs, kon zich niet legitimeren en gaf, naar later duidelijk werd, een valse naam op. Ook bleek dat hij nog een aantal niet betaalde bekeuringen open had staan. Hij werd aangehouden en mocht met een rits aan bonnen op zak het bureau verlaten.

Leek/Nietap: kluis weg bij watersportcentrum

Bij een inbraak in een watersportcentrum aan de Meerweg is dinsdagnacht een kluis weggenomen. Ook werd uit een kantoor een hoeveelheid kleingeld ontvreemd. De fooienpot verdween eveneens. Het is nog onbekend wat de totale waarde is van de buit. De daders waren het pand binnengekomen door een deur te forceren.

Middelstum: tankwagen gekanteld

Bij een eenzijdig ongeval op de Delleweg in Middelstum is dinsdagmorgen de tankwagen van een 41-jarige vrachtwagenchauffeur gekanteld. De man uit Sint Annaparochie reed van de N46 richting Middelstum toen hij naast de weg raakte, een boom schampte en vervolgens dwars op de provinciale weg kwam. Hij kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De tankwagen, met daarin diesel en benzine, werd door een kraan van een bergingsbedrijf rechtop gezet. Vervolgens werd de inhoud van de tankwagen overgepompt naar een andere vrachtwagen. De weg was tussen 8.30 uur en 18.00 uur afgezet. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Warffum: boom valt op rijdende auto

Twee inwoners van Warffum zijn dinsdagmiddag met de schrik vrijgekomen, nadat een boom op hun rijdende auto terecht kwam. De man (72) en vrouw (70) reden over de Havenstraat toen vermoedelijk door de wind een boom omviel. De bestuurder kon zelf uit de auto komen. De vrouw moest worden geholpen door de brandweer. Hoewel bij beiden geen letsel werd geconstateerd zijn ze voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Leek: videotheek overvallen

Een onbekende man heeft dinsdagmiddag een overval gepleegd op een videotheek aan t Piepke in Leek. De man kwam rond 13.10 uur het pand binnen en bedreigde de 27-jarige medewerkster met een scherp voorwerp. Met een onbekend geldbedrag verliet hij even later het pand. De verdachte, waarvan de leeftijd wordt geschat op 20 à 30 jaar, droeg een donkerkleurige jas met capuchon. Direct na de overval heeft de politie een buurtonderzoek ingesteld. Mensen die getuigen zijn geweest van de overval, of meer over het incident kunnen vertellen, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leek. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Boerakker: nekklachten na aanrijding

Bij een aanrijding op de Boerakkerweg in Boerakker is dinsdagmiddag een 53-jarige automobilist uit Leek gewond geraakt. Een 61-jarige automobilist uit Nietap zag te laat dat twee autos voor hem stilstonden en reed tegen de achterkant van de 53-jarige man. Deze auto schoot door tegen de daarvoor stilstaande auto, bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Oldekerk. De Leekster is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Lauwersoog: boot gestolen

Een 64-jarige inwoner van Grijpskerk heeft deze week aangifte gedaan van diefstal van zijn boot. De ca. zes meter lange boot met de naam Igarus is vermoedelijk tussen zondagavond en maandagmiddag gestolen uit de plezierjachthaven in Lauwersoog. Tijdens controle bleek ook dat vier andere boten in de haven zijn vernield. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 543, aantal overtredingen: 59, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Scharmer, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 489, aantal overtredingen: 65, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.