Ingezonden persbericht

PERSBERICHT EN AANKONDIGING/HERINNERING PERSCONFERENTIE 26-06-07

Rijswijk, 24 juni 2007

EX-VERSLAAFDE BEGINT AFKICKPRAKTIJK
Op 26 juni 2007, op World Anti Drugs Day, wordt in Rijswijk door het bureau Inderwisch & Kouwenberg een uiterst innovatieve, snelle en bewezen succesvolle afkickmethode geïntroduceerd in Nederland. Opvallend is dat de lancering van het Prometa Protocol, zoals deze uit USA afkomstige methode heet, in Nederland onder licentie zal worden toegepast door het bureau Inderwisch & Kouwenberg. Björn Kouwenberg is voormalig alcoholverslaafde, Meindert Inderwisch was zijn therapeut na terugkomst uit zijn afkickkliniek

Verslaving is een ziekte
Het Prometa Protocol is een behandeling die door het Amerikaanse Hythiam is ontwikkeld. Het protocol voorziet in een snelle en pijnloze aanpak om alcoholisme en verslaving aan cocaïne en amfetamine te behandelen. De Prometa Protocollen omvatten medische-, voeding- en psychosociale componenten. Tijdens de persconferentie op 26 juni in Rijswijk zal een behandelend arts uit Amerika, die al vele succesvolle behandelingen heeft uitgevoerd, uitleg geven over de inhoud van de behandeling en de wijze van de medische aanpak. Afgevaardigden van Prometa/Hythiam uit de USA en Zwitserland zullen uitleg geven over hun visie dat verslaving een ziekte is. Tevens zijn in Nederland behandelde cliënten aanwezig om vragen te beantwoorden over het succes van hun behandeling. Daarnaast zullen DVD-beelden vertoond worden van testimonials uit de USA die voor zich spreken. Bureau Inderwisch & Kouwenberg legt uit waarom zij deze behandeling in Nederland willen en kunnen gaan aanbieden en welke ideeën er bestaan over de oprichting van een privékliniek.

Politiek statement
In de USA kent men de problematiek van de verslaving als geen ander. Maar net als in Nederland is het ook daar nog steeds een taboe. De behandeling volgens het Prometa Protocol van Hythiam werd in het verleden in de USA vooral gezien als een behandeling voor de upper class. Feit is dat deze behandeling in de USA inmiddels wordt toegepast binnen het zgn. Drug Court om criminelen succesvol te laten afkicken van hun verslaving. Bureau Inderwisch & Kouwenberg heeft niet de intentie om die problematiek in Nederland op de kaart te zetten, maar wil wel de politiek wakker schudden over een taboe van de verslavingsproblematiek, waar volgens onderzoek ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders aan lijden. Tijdens de persconferentie op 26 juni 2007 in Rijswijk wordt hierover nadere uitleg gegeven. Tijdens de conferentie zijn ook afgevaardigden aanwezig van de ambassades van USA en Zwitserland.
/////