"Hoelang zingen de bossen nog eeuwig?"


SCHIEDAM, 20070626 -- Onder het thema "Hoelang zingen de bossen nog eeuwig?" start TDS een actie om het gebruik van papier met het FSC-keurmerk te bevorderen. De vraag is uiteraard ontleend aan het in 1933 verschenen wereldberoemde boek "Eeuwig zingen de bossen" van de Noor Gulbranssen. Wat toen nog vanzelfsprekend leek is inmiddels helaas achterhaald. Gelukkig is er de laatste tijd sprake van een sterke mate van bewustwording. Al Gore luidde de noodklok, Bill Gates en Bill Clinton namen belangrijke initiatieven, multinationals steunen duurzaamheidsprogramma's en onder voorzitterschap van Hans Hoogeveen van het ministerie van LNV is dit jaar tijdens het Bossenforum van de Verenigde Naties een geweldig succes geboekt. Na vijftien jaar onderhandelen is er een internationaal akkoord bereikt over duurzaam bosbeheer. Een enorme stap ook voor het FSC-keurmerk.

TDS ondersteunt van harte de doelstellingen van het FSC en is na de met succes doorlopen audit een officieel FSC-gecertificeerd bedrijf. Certificering door FSC biedt de garantie dat de hele weg van bos tot eindproduct gecontroleerd wordt. Zo wordt gewaarborgd dat producten met het FSC-keurmerk bijdragen tot dat wat voor ogen staat: het op verantwoorde wijze omgaan met het beheer van bossen en daarmee tevens met de natuur en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn.

De actie wordt ingeluid door het bezorgen van een bosvaren in een pot voorzien van een themawikkel en folder met uitleg. Dat alles onder het motto "geen bossen geen varens...". De follow-up zal bestaan uit een papierkeuzewijzer, waarbij de aandacht wordt gevestigd op de wijzere keuze voor FSC-papier. Als extra stimulans is er een samenwerking met de dit jaar 150 jaar bestaande Diergaarde Blijdorp, die inhoudt dat TDS-relaties hun milieugedrag beloond zien met een feestelijk gezinsbezoek aan de mooiste dierentuin van Europa!

De TDS/ FSC-actie heeft een onbepaalde looptijd.





Ingezonden persbericht