PvdA Rotterdam


PvdA helpt met aanvragen gratis OV

Za 23 Jun 2007 - Redactie

Vanaf 1 juli tot uiterlijk 31 december kunnen Rotterdamse ouderen 4 maanden gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Hiermee gaat een grote wens van de PvdA in vervulling. Het is nog slechts een proef, maar de PvdA hoopt dat er zoveel mogelijk ouderen meedoen en van de proef een succes maken zodat gratis OV voor ouderen definitief ingevoerd kan worden in Rotterdam. Daarom help de PvdA ouderen met het aanvragen van de gratis OV-pas.

Maandagmiddag 25 juni tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen ouderen voor hulp bij het invullen van de formulieren voor gratis OV terecht bij Humanitas op de Bergweg.
PvdA-raadsleden, waaronder fractievoorzitter Peter van Heemst, zijn dan op de locatie van Humanitas aanwezig om ouderen die vragen hebben of moeite hebben met het invullen van de formulieren te helpen.

Raadslid Richard Moti: "Veel ouderen in Rotterdam hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Met gratis openbaar vervoer stellen we hen in staat om er weer vaker op uit te gaan en deel te nemen aan allerlei activiteiten of gewoon bij iemand op de koffie te gaan." Moti vervolgt: Meer ouderen in het openbaar vervoer leidt daarnaast ook tot een betere benutting van de bus, metro en tram. Al die lege stoelen kunnen namelijk beter mensen vervoeren in plaats van lucht."

Maandag 25 juni is de PvdA van 14.00 tot 16.00 bij Humanitas op de Bergweg.
Adresgegevens: Humanitas Bergweg, Bergwegplantsoen 10, 3037 SK ROTTERDAM, 010-4436100

Later deze week en volgende week zijn de PvdA-raadsleden ook nog op andere plaatsen in de stad:
donderdag 28 juni in Zevenkamp en wederom in Noord en woensdagochtend 4 juli bij een Surinaamse ouderengroep. In die week is de PvdA ook nog bij 110 Morgen.

Voor de precieze locaties en tijdstippen: stuur een mailtje naar pvda@stadhuis.rotterdam.nl of bel 010-4172105 (kantoortijden)

Dossier


* Gratis OV voor 65+