Gemeente Sittard-Geleen


081_2007

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Twee dagen voorjaarsdebat

Sittard-Geleen, 26 juni 2007 - De gemeenteraad van Sittard-Geleen vergadert woensdag 27 juni en donderdag 28 juni over onder meer de voorjaarsnota. Op beide dagen start de vergadering om 14.00 uur in het gemeentehuis in Geleen.

In de voorjaarsnota staat hoe het college van B&W van Sittard-Geleen denkt dat de gemeentebegroting de komende jaren sluitend gemaakt kan worden en welke strategische keuzes daarbij gemaakt worden. Het is nu aan de raad of deze plannen goedgekeurd worden.

Onderdeel van de voorjaarsnota is een ombuigingenpakket van rond de 15 miljoen euro, een aanscherping van de stadsvisie Sittard-Geleen en de formulering van een aantal vernieuwingsopdrachten.

De raad heeft de hele maand juni uitgetrokken om dit debat voor te bereiden. Onderdeel van deze voorbereidingen waren vijf commissievergaderingen alsmede een drukbezochte openbare hoorzitting, waarin inwoners en organisaties hun visie op de plannen konden geven. Samen met de voorjaarsnota worden ook de jaarrekening 2006 en de eerste rapportage over 2007 behandeld


---