Provincie Utrecht

Utrecht promoot openbaar vervoer

Provincie Utrecht promoot openbaar vervoer

26-6-2007 -

Om inwoners van de provincie Utrecht op de hoogte te houden van de vele voordelen van het openbaar vervoer zet de provincie in 2007-2008 nieuwe promotieacties in gang. Het dagelijks bestuur van de provincie heeft besloten om hiervoor dit jaar 500.000 euro beschikbaar te stellen.

Deze acties hangen samen met een pakket aan maatregelen van de provincie, dat is bedoeld om de kwaliteit van het streekvervoer te verbeteren. Zo werkt de provincie aan nieuwe bushaltes die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en zijn voorzien van uitgebreide reisinformatie. Om deze reden is eind vorig jaar ook de dienstregeling aangepast. Vorig jaar is de provincie samen met de streekvervoerders begonnen met de Buswijzer provincie Utrecht. Deze uitgave is een coproductie van de provincie met de vervoerders Connexxion, BBA en Stadsvervoer Nederland. De uitgave wordt huis aan huis verspreid onder alle adressen in de gebieden waar de provincie Utrecht opdrachtgever is voor het openbaar vervoer. De Buswijzer blijkt een duidelijk succes; tweederde van de lezers bewaart dit handzame boekje en er wordt veel gebruik gemaakt van promotieacties als gratis probeerkaartjes voor de bus.

Nieuwe acties
Voortbouwend op de positieve resultaten van de Buswijzer gaan de streekvervoerders samen met de provincie Utrecht de komende twee jaar aan de slag met extra publieks- en promotieactiviteiten. Stadsvervoer Nederland brengt in samenwerking met Utrecht Toerisme en Recreatie (UTR) een nieuwe uitgave uit: "Bustrips". Toeristische attracties, restaurants, musea en andere trekpleisters in de provincie Utrecht, die makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken zijn, passeren in deze uitgave de revue. "Bustrips" wordt in het oosten van Utrecht verspreid, samen met de Buswijzer provincie Utrecht. In het noordwesten van de provincie, waar BBA het openbaar vervoer verzorgt, krijgen de chauffeurs een driedaagse cursus over onderwerpen als klantvriendelijk werken. Connexxion ontwikkelt bovendien voor Zuidwest Utrecht en de buslijnen tussen Wijk bij Duurstede en de gemeente Utrecht een reclamecampagne over verbeteringen aan het openbaar vervoer in dit gebied. De vervoerders werken in overleg met de provincie nauw met elkaar samen bij al deze activiteiten.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196