Gemeente Medemblik

Gemeente Medemblik feliciteert bakkerijmuseum.

De Oude Bakkerij wint prijs Prins Bernhard Cultuurfonds

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik heeft de prijs voor culturele arbeid 2007 ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland. Met deze toekenning wordt grote waardering geuit voor de inspanningen die het bestuur en de vele vrijwilligers op de kop af 25 jaar leveren om het museum in stand te houden. Onder meer met een interessante collectie, boeiende exposities en speciaal op de jeugd gerichte activiteiten.

De prijs is op 23 juni jongstleden in de Bonifaciuskerk te Medemblik uitgereikt door de heer H.C.J.L. Borghouts, commissaris van de Koningin en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.

Prijs voor culturele arbeid
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland heeft deze prijs in 1990 ingesteld. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, een groep van personen of een instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel gebied in het algemeen, op het gebied van de amateuristische kunstbeoefening in het bijzonder, of op het gebied van het natuurbehoud.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds, voorheen het Anjerfonds, stimuleert cultuur- en natuurbehoud in Nederland op grote en kleine schaal. Bijzondere initiatieven, bevlogenheid en talent worden aangemoedigd met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. Door actieve fondsenwerving en inkomsten uit loterijen kunnen jaarlijks bijna vierduizend projecten en personen worden ondersteund. Dat maakt het Prins Bernhard Cultuurfonds, met een landelijk fonds en twaalf provinciale afdelingen, één van de grootste particuliere cultuurfondsen van Nederland.