Nieuw-Vlaamse Alliantie


Tuchtonderzoek tegen FDF-Schepen Eric Libert van Sint-Genesius-Rode (26/06/07)

De gouverneur van Vlaams-Brabant zal een tuchtdossier samenstellen tegen FDF-schepen Eric Libert uit Sint-Genesius-Rode. Het onderzoek gaat over de actieve rol die Eric Libert heeft gespeeld bij het versturen van onwettige, Franstalige oproepingsbrieven voor de Federale verkiezingen van 10 juni 2007.

Dat heeft Vlaams Minister Marino Keulen in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Mark Demesmaeker (N-VA). Het is meteen het eerste tuchtdossier sinds de Vlaamse regering op 15 juni de tuchtprocedure voor lokale mandatarissen heeft goedgekeurd.
De procedure kan leiden tot schorsing of afzetting.

Tegen de waarnemend burgemeesters van de faciliteitengemeenten Linkebeek, Kraainem, Wezembeek-Oppem en Sint-Genesius-Rode loopt ondertussen al langer een onderzoek omdat ze bij herhaling Franstalige oproepingsbrieven verzonden hebben. De gouverneur heeft dit onderzoek nog niet afgesloten. Daardoor zijn deze kandidaat-burgemeesters nog altijd niet benoemd. Bovendien kan dit onderzoek eveneens leiden tot een tuchtdossier.

Vlaams Volksvertegenwoordiger Mark Demesmaeker hoopt dat de Vlaamse Regering van haar nieuwe bevoegdheid in het kader van het tuchtsanctierecht voluit gebruik maakt om in de Vlaamse faciliteitengemeenten orde op zaken te stellen ten opzichte van onwillige gemeentebesturen!

Auteur:
Vlaams parlementslid
Mark Demesmaeker

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be