Gemeente Geldrop-Mierlo


KINDEREN ENTHOUSIAST OVER KIDS SPORT

Op 2 maart van dit jaar zijn de KIDS Sport gymlessen officieel van start gegaan. Op 8 juni jl. zijn de laatste KIDS Sport gymlessen van dit schooljaar gegeven. De sporten die dit schooljaar op alle vijf de basisscholen in Mierlo aangeboden werden zijn: volleybal (Volleybalvereniging DKJO), hockey (Hockeyclub Mierlo) en judo (Budovereniging de Hechte Band). De laatste KIDS Sport gymlessen van dit schooljaar werden op donderdag 24 en vrijdag 25 mei gegeven. Mede dankzij de inbreng van de hierboven genoemde verenigingen kan deze eerste cyclus van 9 weken KIDS Sport een groot succes worden genoemd! Uiteraard gaan we ook in het nieuwe schooljaar hiermee door, waarbij opnieuw uitgegaan wordt van 3 blokken van 3 weken KIDS Sport.

REACTIES VAN DE KINDEREN OP KIDS SPORT "KIDS Sport is leuk! Het is wel anders, nu had je een echte leraar daarvan (Loes van H. groep 6, BS Sint Lucia)."

"Ik vond volleybal het leukst. Ik heb meegedaan aan de proeftraining en heb een oranje shirt gekregen (Martijn, groep 6, BS Sint Lucia)."

"Ik vind het leuk hoe het georganiseerd is. Bij judo deden we heel veel spelletjes en dat was heel leuk (Maartje, groep 6, BS Sint Lucia)."

"Ik vond het wel leuk. Vooral serveren bij volleybal, maar de laatste les had ik mijn gymspullen vergeten (Enzo, groep 6, BS Sint Lucia)."

"We hebben 3 sporten gehad: judo, hockey en volleybal. De trainers wisten er heel veel over. Hockey was leuk omdat ik daar zelf op zit (Rachel, groep 7, BS Loeswijk).

"Ze hebben veel informatie gegeven over de sporten. Ik vond het heel leuk. Ik zou graag meer sporten van KIDS Sport willen hebben (Michel, groep 7, BS Loeswijk)."

Het is wel leuk vond ik. In elke sport was er wel iets dat ik goed kon, bijvoorbeeld bij hockey de bal afhouden (groep 7, BS Loeswijk."

"Het waren allemaal verschillende sporten en dat was leuk. De trainers legden het heel goed uit, ook als je iets verkeer deed (Lotte, groep 7, BS Loeswijk)."

"Ik vond het met volleybal leuk als iemand de bal omhoog gooide en ik dan hard kon slaan. Dat was leuk! (Bas, groep 7, OBS `t Schrijverke).

"Van judo wist ik al heel veel, dus dat was leuk. Meestal doen we andere spelletjes (Rens, groep 8, OBS `t Schrijverke)."

"Ik vond judo het leukste. In het begin moest je elkaar bij de tenen proberen te pakken, dat was leuk! (Aaron, groep 4, BS Den Boogerd).

"Hockey was het leukste. Hier mochten we partijtje doen en dat was echt voor menens en dat was heel leuk (Juul, groep 4, BS Den Boogerd)."

"Ik vond het leuk! Bij hockey had je een stick en moest je proberen om een goal te maken (Chereva, groep 5, BS Sint Johannes). "

"Ik vond alles heel leuk en vooral bij volleybal omdat je bij elkaar de bal moest aanraken als je aan het stuiteren was met de bal. (Anika, groep 5, BS Sint Johannes)."

"Judo was heel leuk. We hebben de vos en de kip gespeeld, dat was heel gemakkelijk. Dat heb ik veel gewonnen (Stefan, groep 5, BS Sint Johannes)!"

REACTIES VAN DE LEERKRACHTEN OP KIDS SPORT

BASISSCHOOL SINT LUCIA
Peter Luijben (groep 5a) en Frans Manders (groep 5b/6) "Het is een prima initiatief! De kinderen maken op deze manier kennis met meerdere sporten. Professionele trainers hebben op een ontspannen en plezierige manier de kinderen technische vaardigheden en enthousiasme bijgebracht voor hun sport. Het is een prima manier om de kinderen aan het bewegen en sporten te krijgen. Deze vorm van breedtesport is de komende jaren zeker voor herhaling vatbaar."

BASISSCHOOL LOESWIJK
Peter Brummans (groep 7) "De kinderen van groep 5, 6 en 7 hebben onder deskundige leiding diverse (on)bekende sporten beoefend. Er was volop beweging merkbaar! Er was een goede organisatie en de verenigingen zijn zeer actief betrokken met het hele gebeuren."

BASISSCHOOL `T SCHRIJVERKE Matté Arts (groep 7/8)
"De voorbereiding van de les is perfect, altijd stond alles klaar! De docenten gingen goed om met de kinderen en er was een goede opbouw. Het zijn leuke lessen! De terugkoppeling van de kinderen is positief."

BASISSCHOOL DEN BOOGERD
Carmen Latour (groep 4)
"Het zijn 3 leuke sporten die je zelf niet snel geeft tijdens de gymlessen. Er is een fijne begeleiding door gemotiveerde mensen. Zelf zou ik meer betrokken willen zijn door bijvoorbeeld een groepje te begeleiden. Ik heb er veel tips uitgehaald voor mijn eigen lessen!"

BASISSCHOOL SINT JOHANNES Mariël Torres (groep 5)
"Een paar weken geleden hebben we de laatste serie lessen van KIDS sport afgesloten. Een leuke serie lessen, gegeven door enthousiaste mensen, waar de leerlingen iedere keer weer naar uitkeken. Ze hebben kennisgemaakt met de basisvaardigheden van judo, hockey en volleybal en volgend schooljaar komen er drie andere sporten aan de beurt. Een goede manier om kennis te maken met verschillende sporten!"

REACTIES VAN DE VERENIGINGEN OP KIDS SPORT De betrokken verenigingen zijn erg enthousiast over KIDS Sport. Michiel Mutsaers van volleybalvereniging DKJO over KIDS Sport: "Door KIDS Sport hebben we onszelf als vereniging kunnen profileren binnen de Mierlose gemeenschap, hebben we positieve contacten kunnen leggen met de Mierlose basisscholen en - het allerbelangrijkste - hebben we de jeugd van de basisscholen kunnen laten kennismaken met het geweldige volleybalspel. Als vereniging hebben we zelf nog, als extraatje voor alle Mierlose basisschoolleerlingen, op drie zondagen een volleybalinstuif georganiseerd onder leiding van dezelfde professionele trainer die ook de KIDS Sport gymlessen heeft verzorgd. De deelnemende kinderen waren heel enthousiast en dit sloeg ook meteen op alle andere aanwezigen over!"

Hockey Mierlo, in de persoon van Henry van Wanrooy, was een van de eerste verenigingen die enthousiast heeft gereageerd op KIDS Sport: "De hockeygymlessen werden op een voortreffelijke wijze gegeven door stagiair Saskia. De kinderen reageerden erg enthousiast en dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat er op de open trainingen van de vereniging zo'n 30 tal kinderen zich kwamen oriënteren. Ik verwacht dat er bij aanvang van het nieuwe seizoen als gevolg van het KIDS project zeker 15 kinderen aan het hockeyen zullen zijn geslagen. De vereniging zal ook in december 2007 een basisschoolhockey kampioenschap organiseren waar hopelijk nog meer niet hockeyers aan zullen gaan deelnemen."

Ook Budovereniging De Hechte Band is meteen ingestapt in de KIDS Sport gymlessen: "Budovereniging De Hechte Band is zeer enthousiast over het KIDS Sport. Vooral de daaraan gekoppelde uitgifte van de KIDS Sportbundel is een schot in de roos. Zeker de belangstelling vanuit het Geldropse is daarmee toegenomen. DHB gelooft met dit project in een investering op de langere termijn. Kinderen die ná een periode nog steeds zeggen `maar judo vind ik pas echt leuk', kiezen veel bewuster voor de sport en blijven vaak ook langer lid, aldus Lianne Sanders van Budovereniging De Hechte Band."

Volgend jaar zullen naast de KIDS Sport gymlessen in Mierlo ook KIDS Sport gymlessen worden gegeven op alle basisscholen in Geldrop. Heeft u nog vragen over KIDS Sport? Of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Dian van de Laar van de afdeling Welzijn en Burgerzaken. Zij is te bereiken via telefoonnummer (040) 289 39 09. Ook kunt u via deze site een kijkje nemen op het sportloket.

Publicatie 26 juni 2007