Gemeente Helden

De burgemeester op kennismakingsbezoek in de kernen

Het initiatief van de nieuwe burgemeester Vestjens, om direct met de inwoners van de verschillende kernen in contact te komen en wederzijds kennis te maken is zeer geslaagd.

Tijdens informele groepsbijeenkomsten in de verschillende gemeenschapshuizen waren individuele burgers of vertegenwoordigers van organisaties en verenigingen aanwezig die wetenswaardigheden over hun eigen kern voor het voetlicht brachten. De burgemeester nam op zijn beurt de kans om iets te laten zien van de mens Mat Vestjens, door openhartig en anekdotisch zichzelf aan de inwoners voor te stellen. Gezien de reacties in verschillende kernen werd deze manier van met elkaar kennis maken door de aanwezigen zeer op

prijs gesteld!

Dinsdag beet Helden-Dorp de spits af. In een van de zalen van De Riehn, werd met de burgemeester gediscussieerd over de uitgaansoverlast en het Multifunctioneel centrum. In Grashoek heeft de burgemeester met belangstellenden een kleine dorpswandeling gehouden na een presentatie over een aantal belangrijke wapenfeiten van Grashoekse ouderen.

Donderdag was het eerst de beurt aan Egchel. Hier kreeg de burgemeester van de voorzitter van de Dorpsraad een beschouwing over Egchel en de Egchelnaren, waarna hij aanschoof bij de bezoekers om een praatje te maken. In Koningslust vervolgens belandde de burgemeester op de informatieavond over de herinrichtingsplannen van de kern en de verbouwing van het gemeenschapshuis. Het grote aantal aanwezigen nam de gelegenheid om persoonlijk

kennis te maken met burgmeester Vestjens.

Vrijdag werd Beringe en Panningen tenslotte aangedaan. Ook vanuit de Beringse gemeenschap was een brede belangstelling voor de burgemeester. Door de schutterij, aanwezig in vol ornaat, werd hij uitgenodigd om een keer te komen schieten. Ook de Beringse Kuus rekenen bij hun festiviteiten op de aanwezigheid van de nieuwe burgmeester.

In DOK6 gaven eveneens, vanuit verschillende maatschappelijke hoeken, inwoners

van Panningen acte de présence tijdens de inloop van burgemeester Vestjens, wiens kennismakingsrede regelmatig op de lachspieren van de aanwezigen werkte. Tijdens een gezellig samenzijn werden oude contacten vernieuwd en nieuwe contacten gesmeed.

19-6-2007 14:12