Gemeente Den Haag

The Hague Festivals 2007 een succes! Zondagavond werd met Parkpop de eerste editie van The Hague Festivals afgesloten. Diverse bestaande evenementen, gecombineerd met een groot aantal nieuwe initiatieven, presenteerden zich de afgelopen tijd gezamenlijk onder de paraplu van The Hague Festivals. Deze eerste editie is zeer succesvol verlopen. Gedurende elf dagen trokken de diverse evenementen vele bezoekers en kijkers. Verantwoordelijk wethouder Citymarketing, Frits Huffnagel, kijkt buitengewoon tevreden terug op de afgelopen dagen.

"Ik heb steeds gezegd dat we rustig aan beginnen, omdat het hele idee van één periode waarin een aantal evenementen wordt geclusterd, het model heeft van een groeidiamant. Dan is het natuurlijk geweldig wanneer de eerste editie van The Hague Festivals meteen zo'n succes is. Dit smaakt naar meer!", aldus Huffnagel.

Klassiek
The Hague Festivals startte op donderdag 14 juni met de uitreiking van de Edison Klassiek in de Ridderzaal. Op vrijdag opende burgemeester Deetman op het Plein het nieuwe Festival Classique, dat gedurende drie dagen ruim 42.000 bezoekers trok. Hoogtepunt was het gratis concert op de Hofvijver door het Residentie Orkest. De live tv-registratie van het Edison Gala en het Openluchtconcert op de Hofvijver, samen met de festivaljournaals bereikten in totaal zo'n 800.00 kijkers (bron: AVRO).

Live muziek
Op de Grote Markt was acht dagen lang gevarieerde live-muziek te horen, van jazz, hardrock en urban tot salsa. In totaal kwamen hier zo'n 13.000 bezoekers op af. De ShoppingNight op donderdag 21 juni trok tussen 21.00 en 24.00 uur 50.000 extra bezoekers. Voor het eerst was er de dag voor Parkpop een 'Kinderparkpop' met onder andere Jim, Kus en Ch!pz. De 8.000 beschikbare kaarten waren razendsnel uitverkocht.

Van alles te doen
Verder waren er speciale rondvaarten met de Ooievaart en Vlietvaart en lieten ruim 1.500 mensen zich fotograferen in de Tempel van de Glimlach.

Afegelopen zaterdag trok het buurtfeest van Buurtschap 2005 ruim 2.000 bezoekers. Kunst & Culinair op het Noordeinde ontving in vier dagen ongeveer 5000 bezoekers. Tenslotte mocht het Beach Volleybal toernooi op het Plein zo'n 1000 supporters verwelkomen en werd 1001 x Kleurrijk Den Haag door 3000 mensen bezocht. Parkpop 2007 trok dit jaar 175.000 bezoekers.

Al met al hebben - nog afgezien van Parkpop - ruim 125.000 bezoekers deze eerste the Hague Festivals bezocht. De website www.thehaguefestivals.com heeft bijna 22.000 hits gehad.