Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Weybridge, 26 juni 2007

Sony breidt reeks computeraccessoires uit met twee hippe optische muizen voor reizigers

De divisie IT-randapparatuur van Sony Europe heeft vandaag aangekondigd dat de reeks computeraccessoires is uitgebreid met twee stijlvolle nieuwe muizen. De eerste, de SMU-C3 is een hippe optische USB-desktopmuis in twee kleuren, met een breed scroll-wieltje en geïntegreerde snoeropslag. Hierdoor is de muis onder andere handig om mee te nemen op reis. De tweede van de reeks is de SMU-M10. Deze muis is dunner en compacter en heeft een geïntegreerde gleuf zodat de USB-kabel om het apparaat kan worden gewikkeld.

Beide producten zijn compatibel met Microsoft Windows Vista en zijn voorzien van een 800-dpi sensor voor een zeer nauwkeurige besturing. Daarnaast hebben ze allebei een USB-aansluiting zodat de gebruiker direct aan de slag kan zonder een driver te hoeven installeren. De SMU-C3-serie wordt geleverd in vier verschillende kleuren (roze, groen, wit en zwart) en is met een hoogte van 30 mm iets platter dan de gemiddelde desktop-muis. Dankzij de voorziening voor het wegwerken van het snoer kan het apparaat netjes worden opgeborgen zonder dat het snoer in de war raakt. Door het brede scroll-wieltje kunnen gebruikers snel door documenten en presentaties navigeren. De SMU-M10 is met een hoogte van slechts 15 mm en een krasbestendige UV-beschermende coating, speciaal ontworpen voor de regelmatige reiziger en diens laptoptas. Dankzij de handige geïntegreerde gleuf kan de USB-kabel rond het apparaat worden gewikkeld zodat deze tijdens het vervoer niet verstrikt raakt. De SMU-M10 wordt geleverd in drie verschillende kleuren: blauw, grijs en wit.

"Met het ontwerp van de SMU-C3 en de SMU-M10 hebben we ingespeeld op de huidige trends van de markt. We hebben producten gemaakt die voldoen aan de behoeften van de mobiele werker. Computeraccessoires moeten aansluiten op de trend van compacte ontwerpen en mobiliteit. Met dit in gedachte hebben we een reeks hippe, trendy producten gecreëerd, en we zijn er best trots op." Aldus Andrew Barrow, Senior Product Manager voor PC accessoires bij de divisie IT-randapparatuur van Sony Europe.

Beide muizen zijn compatibel met Windows Vista, Windows XP, Windows 2000 of hoger en Mac OS X versie 10.2 of hoger.

De muizen uit de Sony SMU-C3- en SMU-M10-serie zijn vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van E 29,99, inclusief BTW.

Noot voor de redactie,