Politie Groningen

Dinsdag 26 juni 2007

Provincie Groningen, 26-06-2007

Zuidhorn: bromfietser rijdt vrouw en kind omver

De politie is op zoek naar twee jongens op een bromfiets die vrijdagmiddag in het sportpark in Zuidhorn een 41-jarige moeder en haar 6-jarig kind omver hebben gereden. De vrouw fietste rond 16.45 uur samen met haar zoon over een pad tussen het zwembad en de Heemskerkstraat, toen een bromfiets tegemoet kwam rijden. De passagier droeg op zijn schoot een rood krat bier. Aangezien de bestuurder in het midden van het pad bleef rijden, moest het jongentje uitwijken en viel. Het krat bier raakte de moeder die achter haar zoontje fietste. Hierdoor verloor zij haar evenwicht en viel ook. Ze raakte daarbij gewond aan haar hand. De bromfietsbestuurder droeg vermoedelijk een lichte kleur helm. Getuigen van dit incident kunnen zich melden bij de politie in Zuidhorn, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: hennepplantage ontmanteld

De politie heeft maandagmiddag in een loods aan de Stavangerweg een hennepplantage ontmanteld. In de loods was een aparte ruimte gebouwd. Hierin werd een hennepplantage aangetroffen met in totaal 425 planten. De stroom werd illegaal afgetapt en alle goederen die betrekking hadden op de plantage zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar.

Groningen: proces-verbaal en bekeuringen voor vervelende man

Een 40-jarige Stadjer is maandagavond in de Oude Ebbingestraat aangehouden. De politie kreeg een melding over een vervelende man. Hij lag, onder invloed van alcohol, gestrekt op straat. Vervolgens is hij meerdere keren naar binnen gegaan bij een supermarkt. Daar gedroeg hij zich vervelend. Hij schold het personeel uit. Toen agenten kwamen was de Stadjer zeer luidruchtig. Ook schold hij de agenten meerdere keren uit. Toen hij werd ingerekend, gingen de beledigingen gewoon door. Tijdens zijn verhoor bekende hij de beledigingen. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. Voor het schreeuwen op straat en het niet bij zich hebben van een geldig identiteitsbewijs kreeg hij twee bekeuringen mee.

Groningen: vrouw betrapt fietsendief

Een 39-jarige veelpleger uit Groningen is maandagavond op de Floresstraat aangehouden voor fietsdiefstal. Een vrouw zag dat de Stadjer veel aandacht had voor geparkeerde autos. Hij verlegde zijn aandacht naar de fietsen. Hij haalde een fiets uit de stalling en liep hiermee weg. Door ermee te rennen probeerde hij het slot open te krijgen, maar dat lukte niet. De vrouw had de politie al gebeld en de veelpleger werd aangehouden. Hij is ingesloten. Toen hij gefouilleerd werd, kwam een aantal mobiele telefoons te voorschijn. De politie onderzoekt de herkomst. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Belg onder invloed

Een 32-jarige man uit Antwerpen is maandagavond aangehouden voor rijden onder invloed. De politie kreeg een melding dat uit de richting van Ten Post een man onderweg was naar Groningen die mogelijk onder invloed van alcohol reed. Agenten hebben hem in Groningen opgewacht en zagen hem door het rode verkeerslicht van de Rijksweg met de Beneluxweg rijden. Ook raakte hij de middengeleider. Hij kreeg een stopteken en een blaastest wees uit dat hij onder invloed was. Op het bureau bleek dat hij 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, maar omdat hij die niet bij zich had, werd zijn auto achter gehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: bloedproef voor automobiliste

Een 43-jarige automobiliste uit Kolham is maandagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. Een agent die net vrij en op weg naar huis was, zag de vrouw slingerend over de Europaweg rijden. Hij hield haar staande bij de verkeerslichten. Hij droeg haar over aan collegas. Ze zwalkte uit de auto, sprak met dubbele tong en rook naar alcohol. Een blaastest lukte niet. Hierop heeft de GGD-arts een bloedproef afgenomen om het alcoholpromillage vast te kunnen stellen.

Groningen: televisie in beslag genomen

De politie heeft maandagnacht bij een woning aan de Noorderkroonstraat de televisie in beslag genomen. De 71-jarige bewoonster had de volumeknop van de televisie volledig open. Dit bleek bijna dagelijks het geval te zijn. De vrouw bleek onder invloed te zijn en wilde de agenten niet binnen laten. Toen de agenten met een machtiging aankwamen om toch naar binnen te kunnen, opende de vrouw de voordeur. De televisie werd in beslag genomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Stadjers mishandelen plaatsgenoot

De politie heeft maandagnacht vier Stadjers (21, 25, 27 en 44 jaar) aangehouden voor mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot. Agenten kregen een melding van een ruzie in de Poelestraat. Daar was echter geen ruzie te zien. Op de Grote Markt werden ze vervolgens aangesproken door het 20-jarige slachtoffer. Hij vertelde te zijn mishandeld door vier mannen. Agenten hebben samen met het slachtoffer een rondje gereden om de verdachten te zoeken. Drie van de vier werden in de Sint Jansstraat aangehouden. De vierde verdachte werd een paar minuten later ook ingerekend. De vier zijn ingesloten voor onderzoek. De politie onderzoekt de toedracht.

Groningen: vervelende fietsendief ingerekend

Agenten hebben maandagnacht op het Damsterdiep een 30-jarige Stadjer aangehouden voor fietsdiefstal. Het signalement van de man kwam overeen met een eerdere melding van iemand die fietsen zou stelen. Agenten hebben hem hierop gevolgd. Hij fietste, met een tweede fiets in zijn hand, de Slachthuisstraat in en stond daar stil. Hij werd aangesproken en gedroeg zich direct vervelend. Hij gaf een wat dubieuze verklaring over de herkomst van de fiets. Dit leidde tot zijn aanhouding. Hij werd steeds minder vriendelijk, trapte beide fietsen omver en maakte de fietsverlichting kapot. De verdachte werd geboeid, maar werkt tegen. Ook beledigde hij de agenten. Vervolgens spuugde hij ook nog naar een van de agenten, maar hij raakte haar niet. Hij is ingesloten voor onderzoek. De fietsen werden in beslag genomen.

Groningen: jongens plegen vernielingen

Twee jongens uit Groningen, beiden 18 jaar, zijn maandagnacht op het Schuitendiep aangehouden voor vernieling. Een alerte getuige zag dat de twee autos en fietsen vernielden. Ook trapten ze tegen winkelpanden aan en gooiden ze fietsen in de gracht. De getuige gaf een heel helder signalement en een looprichting door en de twee konden op de Petrus Campersingel worden ingerekend. Ze gedroegen zich zeer vervelend en een eerste verhoor lukte niet vanwege hun gedrag. Ook waren ze onder invloed van alcohol. De verdachten zijn ingesloten.

Grijpskerk: politie onderzoekt inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan het Hoendiep Noordzijde zijn een kluis en een laptop weggenomen. De dader(s) wisten afgelopen weekend binnen te komen door een paar ramen te forceren. De politie onderzoekt de inbraak en diefstal.

Leens/Winsum: politieposten gesloten in vakantieperiode

De politieposten in Leens en Winsum zijn vanwege de vakantieperiode gesloten in de periode van 9 juli tot en met 17 augustus. De politiepost aan de R. Ritzemastraat 11 in Leens is buiten de vakantieperiode geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. De reguliere openingstijden van de politiepost aan de Werf 5 in Winsum zijn maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur. Mensen die in de vakantieperiode met de politie willen spreken, kunnen contact opnemen met de basiseenheid in Zuidhorn, via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Provincie: rijbewijzen ingevorderd

Op de Rijksweg N33 heeft de politie het rijbewijs van een 40-jarige inwoner van Appingedam ingenomen. De man reed in zijn auto over de N33 met een snelheid van rond de 160 km per uur waar slechts 100 km per uur gereden mag worden. Na een korte achtervolging werd de man op de Woldweg tot staan gebracht. Het rijbewijs werd hem afgenomen en de man staat een forse boete ter wachten. *Ook op de N33 bij Noordbroek werd een 21-jarige Appingedammer staande gehouden. Hij reed met een snelheid van 156 km per uur. Voor hem gold hetzelfde. Zijn rijbewijs werd ingenomen en een boete werd hem uitgereikt.


*In Vledderveen werd een 20-jarige man uit Assen staande gehouden op de Ontsluitingsweg bij een lasercontrole. De man reed 135 km per uur op een weg waar 80 km gereden mag worden. Zijn rijbewijs werd ook ingehouden.

Stadskanaal: doorrijden na ongeval

In zijn woning in Stadskanaal werd een 33-jarige man aangehouden. De man bleek op de Luxemburglaan een aanrijding met een verkeersbord te hebben veroorzaakt. Na het ongeval was hij door gereden. Getuigen waarschuwden de politie. Bij aanhouding bleek dat de man alcohol had gedronken. Een blaastest gaf een promillage van 0.5 promille aan. Bovendien bleek de man nog verschillende boetes te moeten betalen. De verdachte is ingesloten. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Muntendam: man gewond door steekpartij

In een woning aan de Burgemeester Nautastraat heeft de politie een 24-jarige inwoner van Muntendam aangehouden. De man bleek in de woning ruzie te hebben gekregen met zijn broer, waarbij de verdachte zijn broer met een mes had gestoken. De verdachte is aangehouden en ingesloten. De broer bleek veel bloed te hebben verloren en moest naar een ziekenhuis in Groningen worden gebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar. De politie onderzoekt de toedracht.