Persberichten Eemland zuid, 10.35 uur

Utrecht, 26-06-2007

Man aangehouden voor mishandeling

AMERSFOORT De politie heeft maandagavond 25 juni een 32-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden voor mishandeling van een 51-jarige plaatsgenoot.

Het slachtoffer zat op een bankje op de Stadsring toen de verdachte hem benaderde en vroeg om de fiets die naast het bankje stond. De Amersfoorter wenste de fiets niet af te staan waarna de verdachte hem in het gezicht sloeg en ervandoor ging. De verdachte kon in de directe omgeving worden aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal. De aangever had licht letsel in het gelaat maar hoefde niet behandeld te worden. Wel ontstond er schade aan de bril van de man.

Verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging

AMERSFOORT De politie heeft maandag 25 juni om 20.00 uur twee mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging en zware mishandeling.

De verdachten, een 27-jarige Amersfoorter en een 21-jarige inwoner van Almere, waren even daarvoor naar een woning op de Banckertstraat gegaan omdat de Amersfoorter een relationeel conflict had met een daar verblijvende 21-jarige vrouw. Bij de woning aangekomen begon de Amersfoorter de fiets van de vrouw te vernielen, waarna de 31-jarige bewoner naar buiten ging om de verdachte tegen te houden.

De verdachte was echter in het bezit van een honkbalknuppel en begon daarmee op de 31-jarige Amersfoorter in te slaan. Deze weerde de slagen af met zijn onderarm, waarbij de arm om meerdere plaatsen brak.

De verdachten gingen er vandoor, maar konden door de snel ter plaatse gearriveerde agenten worden aangehouden op de Van Galenstraat.

Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. De man uit Almere kon na het verhoor naar huis. De Amersfoorter blijft ingesloten.

Jongen vernielt auto, politie zoekt getuigen

AMERSFOORT De politie is op zoek naar getuigen die gezien hebben dat een jongen op zaterdag 23 juni, tussen 15.30 en 15.35 uur, een auto vernielde op de Stradivariusstraat ter hoogte van de basisschool de Kameleon.

De bestuurder van een bestelauto reed op het genoemde tijdstip door de straat en moest in de remmen toen twee jongens op een bromfiets van links de weg overstaken. De jongens, kennelijk in de overtuiging dat zij voorrang hadden, maakte gebaren naar de 44-jarige bestuurder en één van hen, een achteropzittende passagier, gaf een trap tegen de auto die hierdoor beschadigd raakte aan het spatscherm.

De man deed aangifte van vernieling.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844.