Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 26-06-2007

Aanrijding letsel: getuigen gezocht

VEENENDAAL Een 28-jarige automobilist uit Wijk Bij Duurstede raakte op maandag 25 juni gewond bij een aanrijding met een andere auto.

Rond 17.20 uur reed een 39-jarige automobilist uit Veenendaal vanaf een parkeerplaats linksaf de Rondweg West op in de richting van de Grote Beer. Op dat moment reed de 28-jarige automobilist uit Wijk Bij Duurstede over de Rondweg West, komende uit de richting van de Grote Beer. Beide autos kwamen met elkaar in botsing. De 28-jarige automobilist werd met mogelijk borstletsel per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht. Beide autos moesten worden weggesleept en het wegdek werd door de brandweer gereinigd.

De Veenendaler, ondersteund door een getuige, verklaarde door groen verkeerslicht te zijn gereden, maar de Wijk Bij Duursteder verklaarde ook door groen te zijn gereden. De politie komt graag in contact met getuigen van de aanrijding. Aan hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Klasgenoot

VEENENDAAL Op maandag 25 juni bleek een 16-jarige jongen uit Veenendaal door een even oude klas- en plaatsgenote van zijn portemonnee te zijn bestolen.

Rond 15.00 uur ontdekte de 16-jarige jongen dat zijn portemonnee met bijna 150 uit zijn tas in zijn klaslokaal was gestolen. Hij meldde dit aan de leerkracht. Daarop werden alle tassen van de klasgenoten gecontroleerd. In de voering van de tas van een 16-jarig meisje werd de portemonnee aangetroffen. Al het geld bleek er nog in te zitten.

De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse. Het meisje werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.