Bruna opent virtuele winkelketen op Second Life

26.06.2007 / 10:26 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Bruna

Bruna

Bruna, marktleider op het gebied van onder andere boeken, tijdschriften, dagbladen en kantoorartikelen, zal als eerste retailketen ter wereld een winkelketen van enkele honderden winkels neerzetten in de snelgroeiende driedimensionale wereld van Second Life.

De directie geeft aan dat zij continu op zoek is naar nieuwe manieren om haar klanten te bedienen. Hans Gelauff, algemeen directeur van Bruna: Dit doen wij door te innoveren in de winkelformule van onze 375 drukbezochte echte winkels. Maar ook via de snel groeiende website www.bruna.nl waar klanten online boeken kunnen bestellen die ze thuis kunnen laten bezorgen, maar ook gratis in een Bruna winkel naar keuze kunnen ophalen. Second Life is een nieuwe belevingswereld en wij verwachten dat daar ook Bruna klanten te benaderen zijn!

Volgens Martin Jacobs, Bruna ondernemer en ontwikkelaar van de virtuele winkelketen, zijn driedimensionale werelden niet meer weg te denken van internet: Second Life is een wereld waar enorm veel te leren is. Je kunt er bijvoorbeeld bouwen, handel drijven en programmeren. Verrassend veel mensen zijn wekelijks 30 uur of meer bezig in deze wereld. In samenwerking met de makers van de wereld, het Amerikaanse Linden Labs, is nu een Nederlandstalig boek met cd-rom verschenen over Second Life. Nederlanders zijn na de Engelstalige groep veruit het sterkst vertegenwoordigd in Second Life. Onze winkelketen gaat uitgerekend dit boek in Second Life verkopen. Dit betekent voor ons als Bruna het juiste product op de juiste plaats bij de juiste persoon op het juiste moment. Niets meer en niets minder.

Klanten kunnen een willekeurige virtuele Bruna winkel binnenlopen waar zij het boek op de toonbank zullen vinden. Een simpele muisklik is voldoende om de bestelling verder af te kunnen handelen via www.bruna.nl. De bestelling wordt vervolgens binnen enkele dagen thuisbezorgd of in een Bruna winkel naar keuze worden afgehaald.


---

Voor aanvullende vragen, een interview of hoge resolutie beelden de winkels op Second Life kunt u contact opnemen met:

Bruna BV
J.P.L.M.G. Gelauff (algemeen directeur)
tel. 030.639.1755
e-mail:alinde@bruna.nl

Bruna is een landelijke detailhandelsonderneming, die actief is met 375 winkels op de markt van boeken, tijdschriften, papier- en schrijfwaren, dagbladen, wenskaarten en multimedia producten. In deze branche is Bruna marktleider. De winkelformule Bruna bestaat 139 jaar. Naast de winkelketen biedt Bruna meer dan 100.000 boeken aan via haar website www.bruna.nl