Gemeente Rotterdam

Vier van de vijf raadscommissies bespreken in de week van 26 tot 29 juni de Kaderbrief 2007. De Kaderbrief is de opmaat naar de begroting 2008. Het college geeft in de Kaderbrief op hoofdlijnen de beleidsmatige en budgettaire kaders aan waarbinnen de begroting 2008 wordt opgesteld. De specifieke vertaling naar beleidsvelden, prestaties en producten vindt plaats bij het opstellen van de Begroting 2008.

De vorige begroting was de eerste concrete uitwerking van het programma van het huidige college. In vier pijlers (Sociaal, Veilig, Wonen en Economie) zijn 52 collegeprioriteiten aangegeven. De Kaderbrief 2007 is het moment om aan de uitvoering van het collegeprogramma opnieuw richting en vaart te geven, om focus aan te brengen en om met scherpe keuzes die focus te onderstrepen.

De commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur bespreekt de Kaderbrief op 4 juli. Op 5 juli neemt de gemeenteraad een besluit over de Kaderbrief 2007.

Commissie Rekenkamer Rotterdam

Dinsdag 26 juni, 16.00 uur 17.00 uur (stadhuis kamer 113)

De commissie bespreekt samen met de Rekenkamer het jaarverslag 2006 van de Rekenkamer Rotterdam en het meerjarenbeleidsplan 2007 - 2010. Ook komt de voortgang van lopende rekenkameronderzoeken aan de orde.

Commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie

Dinsdag 26 juni, 9.30 uur

De commissie bespreekt de Kaderbrief 2007. Als relevante achtergrondinformatie geldt de Staat van Rotterdam. Daarin wordt, per pijler (Sociaal, Veilig, Wonen en Economie), een overzicht gegeven van de belangrijkste ontwikkelingen in de stad en inzicht in de effecten van het gevoerde beleid. Het geeft inzicht in vragen als: Hoe staat Rotterdam ervoor? Zijn wij met de goede dingen bezig en doen we deze dingen goed?

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport

Woensdag 27 juni, 9.30 uur

De commissie bespreekt de Kaderbrief 2007. Verder spreekt de commissie over een brief van de wethouder waarin staat aangegeven wanneer een tijdelijke vergunning wordt verleend voor de verhuur van woningen die op de nominatie staan om te worden gesloopt.

De commissie wordt door middel van een presentatie bijgepraat over de hoofdlijnen van het Binnenstadsplan 2007-2015. Hierbij wordt onder anderen ingegaan op de visie voor de buitenruimte van het centrum en de bereikbaarheid van het centrum.

Commissie voor Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer

Donderdag 28 juni, 9.30 uur

De commissie bespreekt de Kaderbrief 2007. Verder heeft de commissie een eerste bespreking over de afwegingen die in het kader van de Stadsvisie worden gemaakt ten aanzien van de vier tunneltracé's, Pleinweg, 's Gravendijkwal, Boompjes en Stadshoudersweg. In een afwegingsnotitie zijn de tunnelopties met elkaar vergeleken. Op basis daarvan heeft het college in de Stadsvisie een voorkeursvolgorde aangegeven, waarin gestart wordt met de ondertunneling van de Pleinweg.

RONDETAFELGESPREK

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen

Donderdag 28 juni, 16.00 uur 17.30 uur, (stadhuis kamer 7)

Ter voorbereiding op de behandeling van de nota Coffeeshopbeleid Rotterdam spreekt de commissie met externe deskundigen en andere betrokken partijen. Dat gebeurt tijdens een hoorzitting die vóór de commissievergadering plaatsvindt. Het definitieve programma en de sprekers worden 25 juni bekend gemaakt op www.rotterdam.nl. Zaterdag 23 juni bezoekt de commissie een aantal Rotterdamse wijken en praat ze met ondernemers, vertegenwoordigers en bewoners over de veiligheid en het beleid voor coffeeshops. Deze externe oriëntatie is ook ter voorbereiding op de behandeling van het coffeeshopbeleid. De nota komt naar verwachting op 5 juli in de gemeenteraad.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen

Donderdag 28 juni, 19.15 uur

Op de commissieagenda staan de nota coffeeshopbeleid en de Veiligheidsindex 2007 (de thermometer voor de Rotterdamse veiligheid). In de bespreking neemt de commissie haar ervaringen van de externe oriëntatie op 23 juni en het rondetafelgesprek mee. Daarnaast bespreekt de commissie de Kaderbrief 2007.

Actualiteitenuur gemeenteraad

Donderdag 28 juni, 14.00 uur, raadzaal

De onderwerpen zijn donderdagochtend na 10.00 uur bekend.

Bron: Griffie, 21-06-2007