VAPRO


Haagse Hogeschool toneel van dragster races

Op dinsdag 26 juni is het uitkijken geblazen in het Atrium van De Haagse Hogeschool. Leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs meten dan hun krachten tijdens een dragster race.

De dragsters zijn op schaal gemaakte raceautos die met behulp van CO2-patronen worden gelanceerd. Ze zijn door leerlingen zelf ontworpen en gemaakt in een Actionlabs-lesmodule. Op 26 juni verandert het Atrium van de Haagse Hogeschool in een echte testbaan. Er zullen prijzen zijn voor de snelste en de mooiste dragster.

Het bouwen van een dragster is een module uit Actionlabs, een lesmethode van VAPRO-OVP. In Actionlabs maken leerlingen op verschillende niveaus kennis met techniek. Daarbij oefenen ze terloops allerlei vaardigheden zoals samenwerken en plannen, maar ook creativiteit en zelfstandigheid. Zo is het productieproces van de dragster begonnen met het maken van schetsen, om via een prototype van piepschuim te komen tot een echte miniatuur-dragster.

In de regio Haaglanden beschikken inmiddels elf basisscholen, drie scholen voor voortgezet onderwijs en De Haagse Hogeschool over Actionlabs. VAPRO-OVP organiseert deze middag in samenwerking met de Haagse Hogeschool als afsluiting van een bijzonder Actionlabs-jaar, waarin een volledig nieuw ontwikkelde module over de procesindustrie aan de branche werd aangeboden en een aantal scholen in het land als nieuwe Actionlabs-gebruiker werd verwelkomd.

Meer info via Jurienne Hollaar, tel. 070-3378358 of j.hollaar@vapro-ovp.com.