Universiteit van Tilburg

20 juni 2007

Tilburgse wetenschappers publiceren boek over kennisregio's

Boekpresentatie op symposium The learning region comes of age

Hoogleraar economische geografie Frans Boekema en organisatiewetenschapper Roel Rutten presenteren op dinsdag 26 juni aan de Universiteit van Tilburg hun boek The learning region: Foundations, state of the art, future. Het boek bevat bijdragen van internationale goeroes op het terrein van kennisregio's en creative cities, zoals Kevin Morgan, Michael Storper, Richard Florida en Ed Malecki. De boekpresentatie vindt plaats op het symposium The learning region comes of age, waaraan ook auteurs van het boek een bijdrage leveren.

De Amerikaanse Silicon Valley en het gebied rond het Indiase Bangalore zijn bekende voorbeelden van learning regions ofwel kennisregio's. Maar ook in Noord-Brabant zien we een zeer innovatieve en booming regio rond Eindhoven met zijn high-tech campus. Veelbelovende regio's verenigen diverse krachten: industriële innovatieve power, nieuwe kennis en inzichten van universiteiten en krachtige steun van de overheid. Er vindt intensieve kruisbestuiving plaats. Wat is een learning region? Aan welke criteria moet een kennisregio voldoen? Wanneer is een kennisregio succesvol? Waarom presteren sommige regio's beter dan anderen? Deze vragen komen zowel in het boek als op het symposium aan de orde. Kevin Morgan, een van de grondleggers van de learning region, zal de keynote lezing verzorgen. Hij ontvangt het eerste exemplaar van het boek over kennisregio's uit handen van Theo Verhallen, decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Verder spreken op het symposium onder meer Jan Lambooy, Mikel Landabaso en Leon Oerlemans, almede de Tilburgse samenstellers van het boek.

Noot voor de pers
The learning region: Foundations, state of the art, future is uitgegeven bij de gerenommeerde Britse uitgeverij Edward Elgar (ISBN 978-1-84376-938-5). Het symposium The learning region comes of age vindt plaats van 9.00 tot 17.30 uur in zaal DZ3 van het Dantegebouw van de Universiteit van Tilburg, Warandelaan 2. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met prof. dr. Frans Boekema, tel. 013 - 466 2033 / e-mail f.w.m.boekema@uvt.nl of dr. Roel Rutten, tel. 013 - 466 2164 / e-mail r.p.j.h.rutten@uvt.nl. Meer persberichten van de UvT zijn te vinden op www.uvt.nl/persberichten.