Gemeente Arnhem

Informatiebijeenkomst over komst asfaltcentrale Bruil op 26 juni (19-06-2007)
Op dinsdag 26 juni 2007 organiseren Provincie Gelderland, gemeente Arnhem en de firma Bruil een informatiebijeenkomst over de inpassing van de asfaltcentrale Bruil op bedrijventerrein Koningspleij in Arnhem. De inloop vindt plaats op 26 juni tussen 17.00 en 20.30 uur in Presikhaaf Bedrijven aan de Driepoortenweg 35 (ingang Beyerinckweg) in Arnhem.

Omwonenden en andere geĂŻnteresseerden kunnen tijdens deze informatiebijeenkomst kennis nemen van alle aspecten die rond de inpassing van de asfaltcentrale spelen:

* de locatiekeuze

* de visie op het gehele gebied Koningspleijn
* het bestemmingsplan

* de milieu-aspecten

* de planning

* de procedures en

* het vervolg van de communicatie.

Er is gelegenheid tot het stellen van vragen aan betrokken ambtenaren en bestuurders van gemeente en provincie die aanwezig zullen zijn. Daarnaast zijn ook van het bedrijf Bruil vertegenwoordigers aanwezig om belangstellenden te informeren over de nieuw te bouwen asfaltcentrale.

Provincie Gelderland, gemeente Arnhem en Bruil streven naar een transparante communicatie rond de inpassing. Deze bijeenkomst is daar een eerste proeve van. Op 26 juni verschijnt tegelijk een nieuwsbrief met een samenvatting van de onderwerpen die tijdens deze bijeenkomst worden gepresenteerd.

Projectradar
U kunt vanaf eind juni via internet alle ontwikkelingen rond de plaatsing van de asfaltcentrale volgen. Provincie Gelderland, gemeente Arnhem en Bruil hebben hiervoor de zogeheten projectradar Bruil op internet in het leven geroepen. Deze is te bereiken via de website www.projectradar.nl. Tijdens de informatiebijeenkomst wordt dit instrument nader toegelicht. Ook de nieuwsbrief is vanaf 26 juni via de projectradar te downloaden.