GreCom levert Veiligheidsmanagementsysteem aan het NKI- AVL

25.06.2007 / 15:18 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Grecom

Grecom

GreCom levert Veiligheidsmanagementsysteem aan het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

25 juni 2007

ALKMAAR- Eén van de VMS pilot ziekenhuizen, het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, heeft gekozen voor het Veiligheidsmanagementsysteem van het softwarebedrijf GreCom.

Het NKI-AVL heeft na een uitgebreid selectietraject tussen meerdere kandidaat-leveranciers besloten dat het GreCom-Veiligheidsmanagentsysteem de beste keuze is om de kwaliteitsborg en de patiëntveiligheid te optimaliseren. Hiermee kiest het VMS pilot ziekenhuis voor een uitgebreid en compleet systeem dat het proces van incidentregistratie, retrospectieve en prospectieve risico analyse en het plannen van verbeteracties en de naleving daarvan aanzienlijk zal vergemakkelijken.

Eerder hebben al het Medisch Centrum Alkmaar, Diakonessenhuis, Gemini Ziekenhuis, het Universitair Medisch Centrum St. Radboud, gehandicaptenzorgorganisatie Abrona en GGz Eindhoven voor het systeem van GreCom gekozen.

GreCom
GreCom ontwikkelde medio 2005 in samenwerking met het Medisch Centrum Alkmaar al een Incident Management Systeem(IMS) dat niet alleen feedback, leereffecten en zeer uitgebreide managementinformatie oplevert, maar ook een grote stimulans is voor de meldingsbereidheid binnen de zorgorganisaties. Vervolgens zijn er aan het IMS een aantal componenten toegevoegd, te weten de SIRE-module, de SAFER-module en het verbetervolgsysteem, om zo een volledig veiligheidsmanagementsysteem te kunnen aanbieden.

Het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis Het NKI-AVL bestaat uit een centrum voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker, Het Nederlands Kanker Instituut (NKI), en een oncologisch ziekenhuis, het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL). In deze combinatie werken onderzoekscentrum en kliniek intensief samen. De primaire doelstelling is kanker te bestrijden door middel van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Hierbij staat het vinden en verbeteren van methoden op het gebied van diagnostiek en behandeling die de patiënt zo min mogelijk belasten centraal.