Concours Hippique International Officiel (CHIO)

Hoeve Westland Ruiters winnen finale van de 5e CHIO Zuid-Holland Cup

Belangstelling voor dressuurwedstrijd voor Zuid-Hollandse verenigingen steeds groter

Rotterdam, 24 juni 2007 - Na een zeer spannende finale was de overwinning voor de Hoeve Westland Ruiters uit Naaldwijk. Met individuele overwinningen van Stephanie Oudenbroek met haar donker bruine U2 in de M2 en Danielle van Mierlo met Ucento in de Z1 en met overtuigende proeven van Maike Wiebelitz met Sandro en Cynthia Pronk met Pronk Isolaties Vedet.

De equipes van LR de Prins (Delft) en RV Beyaert (Alblasserdam) maakten de strijd om de tweede en derde plaats erg spannend met percentages van 187.46% en 187.40%.

Het team van de Hoeve Westland Ruiters was super tevreden met de overwinning. Ze waren erop gebrand om de CHIO Zuid-Holland Cup, die ze in 2003 en 2004 ook al wonnen, weer mee terug naar Naaldwijk te nemen. De dames hebben voor deze wedstrijd wat extra lessen genomen en tot en met gisteren nog flink wat aandacht aan 'team building' gegeven. De sterke tegenstanders hadden het voor dit equipe in de voorronde niet makkelijk gemaakt met als gevolg dat iedereen vast besloten was om er vandaag een schepje bovenop te doen en voor de overwinning te gaan.

De jury vond in het algemeen dat de paarden wat minder fris en af en toe zelfs wat terughoudend waren in vergelijking tot de halve finale gisteren. De 'happy athlete', het blije paard dat tegenwoordig de belangrijkste factor voor de jury is, was vandaag niet in iedere proef aanwezig. Toch waren de prestaties van Patricia Inpijn, Danielle van Mierlo en Lynne Maas volgens hen erg overtuigend ondanks een ongehoorzaamheidje hier en daar.

De CHIO Zuid-Holland Cup trekt elk jaar meer belangstelling zowel bij deelnemers als bij toeschouwers. De sterke teamgeest die binnen de dressuurwereld een uniek fenomeen lijkt is in deze competitie een heel belangrijke drijfveer. Fleur Körner, die de competitie vijf jaar geleden is gestart is trots dat de wedstrijd zich zo ontwikkeld heeft.

Het 59e CHIO Rotterdam presenteert een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau van 20 t/m 24 juni 2007. Deze rubrieken waar de hippische top aan start komt worden afgewisseld door shownummers en nationale rubrieken