Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Oproep: kunstenaars gezocht voor Zomerkunstweken
Glaspaleis Heerlen zoekt kunstenaars voor deelname aan de Zomerkunstweken

Van zondag 24 juni tot en met zaterdag 11 augustus 2007 organiseert Glaspaleis Heerlen de Zomerkunstweken. De Zomerkunstweken zijn opvolger van de succesvolle eerste editie van de Amateurkunstweken in 2006. Het initiatief is gericht op het bevorderen van de amateurkunsten in de regio en in het leven geroepen om amateurkunstenaars een plek te kunnen bieden in het Glaspaleis. Alle disciplines binnen de beeldende kunst kunnen deelnemen. Aan bod komt onder andere schilderkunst, fotografie, beeldhouwkunst, installaties maar ook videokunst. Glaspaleis Heerlen is nog op zoek naar amateurkunstenaars die willen deelnemen aan de Zomerkunstweken van 2007.

Iedere kunstenaar die een relatie heeft met Parkstad Limburg kan zich inschrijven voor de Zomerkunstweken. De inzendingen worden beoordeeld en geselecteerd door een speciaal samengestelde jury welke bestaat uit ervaringsdeskundigen. In deze jury zijn vertegenwoordigd: dhr. Tobias Duysens, dhr. Jos Vandebrouck en dhr. Helmut Jöcken. Zij zullen de werken van de deelnemers selecteren aan de hand van maximaal acht duidelijke foto's (prints/afdrukken), waarna de uiteindelijke selectie gemaakt wordt aan de hand van het originele werk. Er wordt daarbij gekeken naar thema, vakmanschap, originaliteit, eigen visie en eigenheid.

Thema
In het thema voor de Zomerkunstweken besteedt men dit jaar aandacht aan de thuisblijvers; 'thuis' en 'thuisblijven' vormen het uitgangspunt. Sommige mensen gaan op vakantie en trekken de wijde wereld in, naar een buurland of naar verre en vreemde oorden. Zoeken zij daar (voor een korte tijd) een ander of een nieuw thuis? Weer anderen gaan juist niet op vakantie en vinden in hun thuiswereldje (in de tuin of op hun balkon) juist ontspanning en een gevoel van thuiskomen. Deelnemers aan de Zomerkunstweken wordt gevraagd hun visie te geven op het thema: 'Mijn thuis, mijn wereld'. Hoe geeft u in uw werk uw wereld weer? Wat betekent 'thuis' voor u? Verbeeldt u in uw werk uw droomwereld en fantasie of juist de realiteit van alledag? Is uw wereld ver weg of dichtbij, abstract of figuratief? Wat geeft u een 'thuisgevoel' en wat is dit gevoel voor u? Wat is 'thuis', mijn wereld nu? Tot jezelf komen of ligt het buiten jezelf? Het werk mag niet ouder zijn dan 2 jaar.

Meer informatie over de Zomerkunstweken, voorwaarden voor deelname en het nieuws) of op te vragen
via info@glaspaleis.nl of 045-5772200. Het volledig ingevulde inschrijfformulier kan tot uiterlijk donderdag 3 mei 2007 toegezonden worden aan het Glaspaleis, Postbus 1, 6400 AA Heerlen.

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel, Café en Restaurant Glaspaleis.

Glaspaleis, venster op cultuur - Bongerd 18 Heerlen - 045-5772200 - www.glaspaleis.nl

////////////////////////////
informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz, j.schmeitz8@heerlen.nl
Charlotte Berkhout, c.berkhout@heerlen.nl
Tel. 045-5772203

Dit e-mailbericht is slechts bestemd voor de persoon aan wie het is gericht. Mocht dit bericht per ongeluk bij u terecht zijn gekomen, verwijder het dan uit uw postbus en laat het de afzender weten; verdere verspreiding, openbaarmaking of vermenigvuldiging van dit bericht is strikt verboden. De volledige disclaimer vindt u op www.heerlen.nl X-EC0D2A8E-5CB7-4969-9C36-46D859D137BE-PartID: 96EAC80D-2BAB-4195-A4F2-8DEC5DB31D0F Content-Type: application/msword;
name="PERSBERICHTdef.doc"
Content-Description: PERSBERICHTdef.doc
Content-Disposition: attachment;
filename="PERSBERICHTdef.doc"