BredeScholieren maken kennis met 'slow food'
zondag 13 mei 2007
Leerlingen van Brede School De Schipbeek in Deventer en vier andere scholen
doen mee aan een 'slow food'-competitie.
Een professionele kok is dinsdag te gast op de BredeSchool. Hij gaat
samen met de kinderen, die vorig week al een smaakles volgden, een
recept uitwerken en de maaltijd bereiden. Vier andere scholen hebben
belangstelling hetzelfde te doen. De bedoeling is dat er een soort
competitie tot stand komt. Tijdens het slotevenement op 23 juni in het
Hof van Twello wordt bekend gemaakt wie van de deelnemers het beste
recept heeft. Initiatiefnemer van de wedstrijd is de regionale
afdeling van de wereldwijde organisatie Slow Food, die meer aandacht
wil voor smaak en kwaliteit van voeding, historische producten en
streekproducten.
Koken is overigens niets nieuws voor de leerlingen van groep 6, 7 en 8
van De Schipbeek. Elke dinsdag kunnen ze tussen 16.00 en 17.30 een
kookles volgen, waarbij steeds een ander land in de belangstelling
gemaakt. Er worden heerlijke gerechten gemaakt, afkomstig uit
bijvoorbeeld Marokko, Amerika, Griekenland en Nederland. De jeugdige
chefs doen alles zelf onder begeleiding van chef Barbara. De taken
worden verdeeld en er wordt erg gelet op de hygiëne, omgang met het
voedsel en de etiquette. De kinderen komen in aanraking met allerlei
buitenlandse ingrediënten. Na acht keer koken wordt een feestelijke
buffet gemaakt voor genodigden.