Gemeente Stein


SABIC Triatlon Weekend 2007
12-06-2007

In het weekend van 22 juni, 23 juni en 24 juni 2007 wordt het SABIC Triatlon Weekend 2007 georganiseerd, met op zaterdag 23 juni het SABIC Open NK Junioren Sprint Afstand en het SABIC Open NK Olympische Afstand en op zondag het SABIC Lange Afstand. Aangezien tijdens de wedstrijden diverse verkeersmaatregelen moeten worden gerealiseerd, is er een werkgroep in het leven geroepen die deze maatregelen coördineert. In deze werkgroep hebben zitting vertegenwoordigers van de gemeente Stein, de gemeente Meerssen, de politie basiseenheid Stein, de politie basiseenheid Meerssen en van de Stichting Triathlon Stein. In deze werkgroep worden naast de te nemen verkeersmaatregelen ook plannen ontwikkeld om de reguliere hulpverlening door brandweer, GGD, andere diensten en politie veilig te stellen. De medische verzorging tijdens de wedstrijden en ten behoeve van de vele toeschouwers wordt verzorgd door Stichting Service Medical uit Maastricht.
Belangrijk: Zoals in 2006 zal ook in 2007 de finishlocatie niet meer in het centrum van Stein zijn, maar aan de haven van Stein.

Commandopost
Gedurende de periode van 22 juni t/m 24 juni is er een commandopost (centraal meldpunt veiligheid van sporters, bezoekers en verkeer) operationeel om alle maatregelen te coördineren. Hierin zijn de politie, de brandweer, Service Medical en de Stichting Triathlon Stein vertegenwoordigd. Deze post zal worden ingericht in een mobiele unit van KLPD in de haven van Stein en is operationeel op die tijdstippen dat de verkeersmaatregelen in gebruik zijn. Deze commandopost is te bereiken via tel. 06-48419112.
Hier kunt u altijd contact mee opnemen. Zonodig wordt u in geval van nood door de politiediensten geassisteerd om op de plaats van bestemming te komen. In geval van calamiteiten is er een calamiteitenstaf voorzien, die op afroep beschikbaar is.

De verkeersmaatregelen gelden:

- op vrijdag 22 juni zijn alleen activiteiten in de haven van Stein.
- op zaterdag 23 juni van 15.30 tot 20.30 uur (voor Meers en Elsloo slechts tot 19.45 uur);

- op zondag 24 juni van 8.30 uur tot 18.30 uur (voor Meers en Elsloo slechts tot 14.30 uur).
De meeste wijken en straten in de gemeente Stein zijn normaal bereikbaar. Alle woningen, die aan het parcours liggen zijn tijdens de wedstrijden moeilijker te bereiken! Daarnaast worden enige wijken door de parkoersen ingesloten. Dit geldt alleen tijdens de wedstrijden, de overige tijd zijn alle woningen normaal bereikbaar.

Moeilijk te bereiken

- Op 23 juni van 15.30 tot 19:45 uur geldt dat voor het gebied omsloten door het Julianakanaal, autoweg, de Halstraat/Kapl. Berixstraat en Heerstraat Centrum.
Om deze wijk eventueel te bereiken dient u aan te rijden via de doorlaatpost in de Moutheuvelsweg. Hier kunt u deze wijk in- of uitrijden.

Meers en Maasband zijn via Urmond en de Urmonder Parallelweg bereikbaar.


- Op zondag 24 juni geldt dit voor het gebied omsloten door het Julianakanaal, autoweg, de Halstraat/Kapl. Berixstraat en Heerstraat Centrum. Om deze wijk eventueel te bereiken dient u aan te rijden via de doorlaatpost Moutheuvelsweg.

Meers en Maasband zijn via Urmond en de Urmonder Parallelweg bereikbaar.

In Elsloo geldt dit voor het gebied omsloten door het Julianakanaal, St. Gillisstraat, Mgr. Kerckhofstraat en de spoorlijn. En voor een gedeelte van het Armsterveld. Deze wijk is te bereiken vanaf de Stationsstraat, Past. Tissenstraat, Past. Willemsstraat-doorlaatpost Mgr. Kerckhofstraat en dan via de Past. Lenaertstraat de wijk in.

Tijdschema SABIC Triatlon Stein 2007
Vrijdag 22 juni
Alleen activiteiten op een afgesloten gebied op het haventerrein.

Zaterdag 23 juni
Verkeersmaatregelen in bedrijf 15.30 uur
Einde maatregelen ca. 20.30 uur
Einde maatregelen voor Elsloo en Meers ca. 19.45 uur

Zondag 24 juni
Verkeersmaatregelen in bedrijf 8.30 uur
Einde maatregelen Elsloo en Meers ca. 14.30 uur Einde maatregelen in Stein 18.30 uur

Evenemententerrein
Gedurende het SABIC Triatlon weekend zijn ook randactiviteiten gepland.
Hierbij wordt mechanische en levende muziek ten gehore gebracht. De Stichting Triathlon Stein is gehouden aan de voorschriften die opgenomen zijn in de vergunning. Verder zal de Stichting Triathlon Stein al het mogelijk doen om de (over)last tot een minimum te beperken. Mocht u desondanks toch klachten hebben, dan kunt u contact opnemen met het telefoonnummer: 0900 88 44

Vuurwerk
Op zaterdagavond 23 juni vanaf ca. 23.00 uur is een grote vuurwerkshow van 20 minuten gepland in de haven van Stein, dit om het jubileum te vieren dat in 2007 het 25ste Triatlon evenement in Stein wordt gehouden.
Dit vuurwerk is gratis toegankelijk. Kijkers hebben het beste zicht op de show vanaf het evenemententerrein van de SABIC Triatlon op het haventerrein aan de Havenstraat.
I.v.m. deze vuurwerkshow zijn een aantal aanvullende verkeersmaatregelen en veiligheidsmaatregelen genomen, hiervoor worden de politie en verkeersregelaars ingezet.
Zo is de Kapl. Berixstraat richting Meers en de Meerser Eindstraat richting Stein vanaf 22.15 uur tot 23.30 uur afgesloten. Er wordt geen publiek toegelaten op het haventerrein behalve op het evenemententerrein van de SABIC Triatlon aan de Havenstraat. Naast het evenemententerrein is de vuurwerk show ook goed te zien vanaf de brug naar Meers en vanaf de westelijke kanaaldijk van het Julianakanaal.