Ingezonden persbericht


Persbericht


---

SAMENWERKING METRO EN RODI ROTATIEDRUK

Amsterdam, 21 juni 2007

Vanaf vandaag drukt Metro, de uitvinder van het gratis dagblad, een belangrijk deel van haar oplage bij Rodi Rotatiedruk in Broek op Langedijk. Met deze overstap komt een einde aan de jarenlange samenwerking met Dijkman Offset in Diemen.

Silvio de Groot, algemeen directeur en uitgever van Metro: "Wij zijn tevreden met de overstap naar Rodi. Hierdoor kunnen wij niet alleen twee keer zo snel en dus meer exemplaren per uur drukken, maar kunnen wij ook tot 96 pagina's full colour drukken. Het past in ons lange termijn plan om de drukcapaciteit op te voeren in zowel het aantal exemplaren als in kleurmogelijkheden. Metro is met deze stap op de toekomst voorbereid."


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Silvio de Groot, algemeen directeur en uitgever Metro Holland, 020 - 511 4000.

Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag in een oplage van 540.000 exemplaren gratis verspreid via NS-stations, McDonald's vestigingen, postkantoren, Super de Boer supermarkten, RET Rotterdam, GVB Metro-stations Amsterdam, GVU Utrecht, Arriva Waterland, Q-Park parkeergarages, universiteiten en scholen. De 1,7 miljoen lezers (NOM Print Monitor 2006-1) zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend.

Metro is het grootste en snelst groeiende dagblad van de wereld. Metro wordt uitgegeven in 71 edities in 21 landen in 18 talen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Dagelijks lezen meer dan 20 miljoen mensen Metro.

www.metronieuws.nl