Gemeente Zandvoort


'Go' voor woonzorgvoorziening in de Poststraat

(21 juni 2007)

De raad van toezicht van EMM heeft ingestemd met de start van de bouw van de woonzorgvoorziening ten behoeve van de vereniging Zorg aan Zee in de Poststraat. Met een brief zijn de bewoners van de Poststraat inmiddels op de hoogte gesteld van het besluit. Direct na de bouwvak starten de voorbereidingen op de nieuwbouw. Gerekend wordt op een bouwtijd van circa een jaar.

Achtsprong
Het gaat om 8 appartementen met gemeenschappelijke ruimten voor 8 verstandelijk gehandicapte bewoners - mensen die ondanks hun handicap graag willen meedoen in de samenleving. De naam van de woonzorgvoorziening: de Achtsprong. Hier rechts een artist impression.

Weerstand
Met de definitieve 'Go' komt een einde aan een lange voorbereidingstijd. De beoogde nieuwbouw heeft de nodige weerstand bij omwonenden in de Poststraat opgeroepen; beoogde samenwerking met andere partijen kwam uiteindelijk toch niet van de grond en de financiering van de nieuwbouw veroorzaakte geruime tijd oponthoud. Alle knelpunten zijn inmiddels opgelost.

Verantwoordelijkheid
Bij de leden van de Vereniging Zorg aan Zee is de vreugde over het finale besluit, dat de nieuwbouw echt mogelijk maakt, groot. Woningbouwvereniging EMM ziet in dit project een mooie kans om haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als woningbouwcorporatie te tonen. De gemeente is blij dat de voorziening er nu eindelijk kan komen. Al jaren dringt de gemeenteraad er op aan.

Inpasbaar
EMM zet in op het realiseren van een fraai pand in het centrum van Zandvoort. Het ontwerp van architect Hans Wagner past naadloos in de Zandvoortse bouwtraditie. De verwachting lijkt gerechtvaardigd dat het nieuwe gebouw goed in het 'straatbeeld' past - met respect voor het mooie karakter van de Poststraat.

Politiek
Wethouder Gert Toonen is meer dan tevreden: 'Ook ik heb destijds als raadslid meermalen aangedrongen op een snelle realisatie van deze voorziening. Ik ben blij dat alle partijen nu overeenstemming hebben bereikt en dat de acht jongeren eindelijk uitzicht hebben op verhuizing naar een eigen woning waar ze in belangrijke mate zelfstandig functioneren'.