Gemeente Hulst


Persbericht - 21.06.2007

Huisvesting gemeente Hulst, Rabobank Hulst en ABN AMRO bank NV te Hulst

De gemeente Hulst, de Rabobank Hulst en de ABN AMRO bank NV te Hulst hebben een principeakkoord over de toekomstige huisvesting van hun kantoren te Hulst.

De gemeente Hulst heeft zich ten doel gesteld om de ambtelijke diensten zoveel als mogelijk te centraliseren. De huidige huisvesting, waarbij de diensten op verschillende locaties zijn gevestigd, is inefficiënt en kostenverhogend. Daarom werden in juli 2006 het gemeentehuis en het gemeentekantoor te Kloosterzande in de verkoop gebracht.
Het gemeentehuis is ondertussen verkocht.
In het voorjaar 2006 werden door wethouder Frans de Vries van de gemeente Hulst onderhandelingen gestart met de ABN AMRO bank NV te Hulst om het bankgebouw, gelegen aan de Stationsweg 14 te Hulst te verwerven. Dit pand zou dienst kunnen doen voor een centralere huisvesting van de gemeentelijke diensten.
Later in het jaar 2006, toen de onderhandelingen tussen de gemeente Hulst en de ABN AMRO bank NV reeds ver gevorderd waren, werd de Rabobank ook gesprekspartner. Dit tripartiet overleg tussen de gemeente Hulst, de Rabobank Hulst en de ABN AMRO bank NV te Hulst heeft geresulteerd in een overeenstemming:

De eigendom van het kantoorpand aan de Stationsweg 14 te Hulst wordt overgedragen aan de Rabobank Hulst.
Het kantoorpand van de Rabobank aan de Grote Markt 24 te Hulst, het zogenaamde Gouverneurshuis, en het kleinere pand van de Rabobank aan de Grote markt 22 te Hulst, worden in eigendom overgedragen aan de gemeente Hulst.
De gemeente Hulst is voornemens om in dit pand onder andere haar publieksloketten onder te brengen. Mogelijk worden deze aangevuld met loketfuncties van andere instellingen op het gebied van wonen, werken, zorg en welzijn.
Het pand aan de Lange Bellingstraat 2 te Hulst, in de volksmond bekend als het Broederhuis, wordt afzonderlijk door de Rabobank te koop aangeboden.
De ABN AMRO bank NV gaat in Hulst een moderne & eigentijdse bankshop realiseren. In afwachting daarvan wordt de ABN AMRO bank NV tijdelijk gehuisvest in semi-permanente kantoorunits. Deze units worden geplaatst op een gedeelte van het parkeerterrein op De Statie, nabij het Scharnier, te Hulst.
De gemeenteraad van Hulst is per brief dd. 20 juni 2007 van het bovenstaande in kennis gesteld.
Wethouder Frans de Vries zal e.e.a. tijdens de
gemeenteraadsvergadering dd. 21 juni 2007 toelichten. Het ligt in de bedoeling om de raad in haar vergadering van 20 september 2007 te doen besluiten over het concrete voorstel. Wanneer de kantoorgebouwen in gebruik kunnen worden genomen, is afhankelijk van de realisatie van de semi-permanente kantoorunits van de ABN AMRO bank NV op De Statie.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl