Gemeente Teylingen


College wil snippergroen verkopen

21 juni 2007

PERSBERICHT 21 juni 2007 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen hebben ingestemd met het nieuwe beleid voor de verkoop van snippergroen. Snippergroen zijn kleine strookjes groen die in aanmerking komen om te verkopen aan particulieren. Het snippergroen dat te koop is, heeft op dit moment geen functie of is relatief duur in het onderhoud. U heeft de komende zes weken de tijd om uw mening te geven over dit nieuwe beleid.

Regels van de verkoop

Al het snippergroen dat de gemeente aanbiedt, is op een plattegrond gezet. Hierbij zijn de volgende criteria gehanteerd:


1. Ligging


- In principe uitsluitend hele strookjes. Het is echter mogelijk dat door verkoop van

een gedeelte van een strook een meer logische indeling van het buurtgroen ontstaat. Het is dan mogelijk dat meerdere eigenaren gezamenlijk ieder een deel van een strook aankopen.


- Op een logische wijze grenzend aan het eigendom van de koper.


2. Functie


- Ruimtelijk is niet relevant. Het strookje heeft geen functie of waarde voor de groenstructuur ter plaatse. De verkoop doet niets af aan de groenstructuur ter plaatse en zichtlijnen blijven bestaan.


- Het aangezicht voor de omgeving is belangrijk. Omwonenden moeten vanuit hun woning geen uitzicht krijgen op eventuele erfafscheidingen of bebouwing.


- De invulling mag niet hinderend zijn voor het verkeer, bijv. zichthoeken of uitstappen van auto's.


- De verkoop mag geen belemmering zijn voor toekomstige ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld wegverbreding.


3. Omvang

De maximale omvang is rond de 100 m2.


4. Prijs

De prijs voor snippergroen is voor de periode tot 2012 vastgesteld op EUR 300 per m2 kosten koper. Snippergroen wordt alleen verkocht, niet verhuurd.

Mening geven

Wilt u uw mening geven over de gehanteerde criteria en/of de plattegrond met daarop de groenstrookjes die voor verkoop in aanmerking komen? Dat kan. Tot en met 7 augustus kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze geven aan het college van burgemeester en wethouders. Het college zal vervolgens, met inachtneming van eventuele zienswijzen, het definitieve beleid vaststellen. Alle aangehouden verzoeken sinds 7 maart 2006 zullen volgens de nieuwe regels zo spoedig mogelijk worden afgehandeld.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen ter inzage in het gemeentekantoor (balie 7, bouwen en wonen) in Sassenheim. De plattegrond met de te verkopen groenstrookjes staat vanaf dinsdag 26 juni op deze website.

Beleid

Dit beleid vervangt alle regels zoals die werden gehanteerd door de oude gemeenten Sassenheim, Voorhout en Warmond. Het nieuwe beleid is een goed voorbeeld van het voornemen van de gemeente Teylingen om de algemene regelgeving te verminderen.

Vragen

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Peter Quist van de afdeling Beheer Leefomgeving via telefoon 0252-783 300.