Politie Gelderland-Zuid

Vijf mannen vast na controle AID

Velddriel, 21-06-2007 o Woensdagmiddag zijn in Velddriel vier personen aangehouden. De mannen waren betrapt door de Algemene Inspectiedienst tijdens werkzaamheden in een boomgaard. Een vijfde man werd later die aangehouden voor mishandeling van de AID ambtenaren tijdens hun werkzaamheden.

Woensdagmiddag betraden de controleurs de boomgaard in Velddriel. Op het moment dat zij vier mannen wilden controleren op hun verblijfstatus en eventuele werkzaamheden, zetten deze personen het op een lopen. Tijdens de achtervolging passeerden de opsporingsambtenaren een tractorrijder, die de boomgaard aan het besproeien was. Daarbij kregen zij een hoeveelheid onbekende stof over zich heen. In verband met wat huidklachten, zijn de controleurs en twee van de vier aangehouden verdachten, uit voorzorg ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Behandeling op de EHBO bleek te volstaan.

De vier aangehouden verdachten zijn op het politiebureau verhoord. Zij verblijven legaal in Nederland. De mannen varieren in leeftijd van 17 tot 51 jaar en zijn woonachtig in Rotterdam, Berlicum en Vught. In de avond meldde zich ook de 61-jarige tractorrijder uit de gemeente Maasdriel. Hij ontkent de opzet tot het toebrengen van eventueel letsel. Tijdens het verhoor werd ook duidelijk dat de stof verdunde kunstmest zou zijn. De zaak wordt aan Justitie voorgelegd. (01)

Laatst gewijzigd 21-06-2007 11:38 | © Politie Gelderland-Zuid |