Gemeente Gilze en Rijen

Gemeente sluit convenant met ouderenbonden en provincie

Project 'Seniorenvriendelijk Gilze en Rijen'

Het college sloot op 20 juni 2007 een convenant Seniorenvriendelijk af met de provincie Noord Brabant en de gezamenlijke ouderenbonden in de gemeente Gilze en Rijen. Doel van het convenant is om de betrokkenheid van ouderen bij het gemeentelijk beleid te verankeren. Gezamenlijk gaan zij aan de slag met het project 'Seniorenvriendelijk Gilze en Rijen'.

In het convenant is vastgelegd wat de partijen met het project willen bereiken en wie welke rol heeft in het project.

Doel van het project is via een onderzoek in beeld te brengen hoe inwoners van 60 jaar en ouder in de gemeente hun welzijn ervaren. Dit onderzoek is een vervolg op een nul-meting uit 2003 die de ouderenbonden hebben uitgevoerd.

Op basis van de resultaten van het onderzoek worden in het project te treffen maatregelen en voorzieningen benoemd en gestimuleerd. De verwachting is dat het project ook bouwstenen aandraagt voor een toekomstgericht integraal ouderenbeleid.

Namens de provincie was een ouderenambassadeur bij de ondertekening aanwezig. Namens de ouderenbonden, verenigd in het Platform Ouderenbeleid ondertekenden de heer Ophof, voorzitter, en de heer Dikker, secretaris, het convenant. Namens de gemeente tekende wethouder Can-Engin.