Gemeente Schiedam


Juni

Presentatie Horeca- en uitgaansgids

20 juni 2007

Binnen de campagne Ontdekschiedam.nu wordt donderdag 21 juni om 16.00 uur de Horeca- en uitgaansgids gepresenteerd. Wethouder Menno Siljee zal op het Strand aan de Schie op de Koemarkt de eerste gids uitreiken aan een heel bijzondere Schiedammer.

De Horeca- en uitgaansgids biedt vele keuzemogelijkheden voor een ware culinaire ontdekkingstocht of een kroegentocht tot in de late uurtjes. Maar ook zijn er feest- en vergaderlocaties in opgenomen en locaties waar bezoekers van Schiedam kunnen overnachten.

Langs horeca met een historie
Al sinds de hoogtijdagen van de jenever- en scheepvaartindustrie is Schiedam een stad met een rijkdom aan verhalen. De beste verhalen zijn misschien wel op te vangen in de horecagelegenheden van de stad. De vele plekken waar je lekker kunt eten en drinken, zijn vaak etablissementen die op een of andere manier met de geschiedenis van Schiedam verbonden zijn. Achterin de gids wordt een rondje van de zaak gegeven met de route Langs horeca met een historie. Deze wandelroute voert u langs een aantal van deze plekken met een bijzonder verhaal. Zo wandelt u door de interessante geschiedenis van Schiedam en kunt u hier en daar een lekkere versnapering nemen.

Ontdekschiedam.nu
In juni 2006 lanceerde Schiedam de toeristische promotiecampagne OntdekSchiedam.nu. Naast een uitgebreide campagne met trams, folders, de winkel- en uitgaansgids en een gelijknamige website wordt er nu een horecagids uitgebracht. Deze is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Horeca Nederland, afdeling Schiedam, gemeente Schiedam en Stichting Evenementen Promotie Schiedam (SEPS). De gids is gratis verkrijgbaar bij de verschillende horecagelegenheden, musea, de VVV en andere openbare gelegenheden en te bestellen op de website www.ontdekschiedam.nu.