Stichting Blik op Werk

* Agenda
Eén keurmerk voor reïntegratie-, interventie- en arbomarkt

Omdat de dienstverlening op de markten voor reïntegratie-, interventie- en arbodienstverlening steeds meer naar elkaar toegroeit, heeft stichting Blik op Werk één keurmerk ontwikkeld. Het keurmerk is bedoeld voor opdrachtgevers, cliënten, werknemers en aanbieders van reïntegratie-, interventie- en arbodiensten. Het Blik op Werk Keurmerk vervangt het Blik op Werk BOA Keurmerk, het Blik op Werk Borea keurmerk en het Cliënten Kwaliteitskeurmerk Reïntegratie. Onderdelen en uitgangspunten van deze keurmerken zijn verwerkt in het nieuwe Blik op Werk Keurmerk.

Stichting Blik op Werk wil met één Blik op Werk Keurmerk de transparantie op de markten verhogen en de effectiviteit van de geboden diensten vergroten. In Blik op Werk zijn werkgevers- en werknemersorganisaties, VNG, LCR, UWV, Boaborea, MBO Raad en Fotin vertegenwoordigd,

Het nieuwe keurmerk gaat er vanuit dat in een situatie dat een werknemer actief is op de arbeidsmarkt de dienstverlening gericht op het gezond blijven werken of op het herstellen van de inzetbaarheid van de werknemer(s). Wanneer een cliënt niet actief is op de arbeidsmarkt dan richt de dienstverlening zich op het verkrijgen van werk of op het maatschappelijk meedoen.
Het Blik op Werk Keurmerk biedt een basisgarantie voor de kwaliteit van deze dienstverlening. Opdrachtgevers en werknemers/cliënten kunnen het keurmerk hanteren als selectiecriterium bij het maken van een keuze voor een bepaalde dienstverlener. Dit geldt bijvoorbeeld voor werkgevers, werknemers, cliënten, inkopers bij gemeenten, het UWV, verzekeraars, brancheorganisaties, re-integratiecoaches, casemanagers en HRM managers.

Vandaag verschijnt de voorlopige handleiding van het nieuwe Blik op Werk Keurmerk. De komende periode gaan we testen. Graag horen we van u of de vertaling die gemaakt is op basis van alle inbreng ook werkbaar is. Vanaf 15 november start de pilot periode waarin de handleiding op houdbaarheid en haalbaarheid wordt getoetst. Op 1 april 2007 wordt de definitieve handleiding vastgesteld en gepubliceerd. Deelnemers aan de huidige keurmerken zullen dan ook volgens deze handleiding gaan rapporteren.

Heeft u opmerkingen, vragen, suggesties? Neemt u dan contact op met stichting Blik op Werk, telefoon 070 311 59 77 of mail naar keurmerk@blikopwerk.nl.

Voorlopige handleiding Blik op Werk keurmerk
Begeleidend schrijven Blik op Werk keurmerk