Ingezonden persbericht

Ontmoet Variya

Fusie en nieuwe directie

Per 1 januari 2007 zijn het Steunpunt Minderheden Overijssel, Projectbureau Kulturhus en Equivalent gefuseerd tot Variya. Variya is daarmee de nieuwe provinciale steunfunctie voor maatschappelijke ontwikkeling en integratie in Overijssel. Variya gaat formeel van start met een verrassend symposium op 18 juni 2007 van 13.00 tot 17.30 uur in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. Onze nieuwe directeur, mevrouw Snežana JovanoviIJ, stelt zich dan aan u voor.

Maak kennis met Variya
Tijdens het symposium krijgt u de gelegenheid om kennis te maken met het werk en de medewerkers van Variya. Soms zal dit voor u een hernieuwde of voortgezette kennismaking zijn, soms ook een allereerste ontmoeting. Wij presenteren onze producten en dagen u uit tijdens de netwerkmarkt met ons aan het werk te gaan.

Missie Variya
Variya staat voor een actieve betrokkenheid en participatie van burgers, instellingen en overheden bij de samenleving. Variya doet dit vanuit het perspectief van een sterke, sociale, leefbare en multiculturele samenleving, vrij van discriminatie. Variya ondersteunt burgers, instellingen en overheden bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken op diverse terreinen. Verder doet Variya onderzoek naar deze vraagstukken en gaat op zoek naar de best werkende oplossing.

De vertaling daarvan voor 2007
De thema's voor 2007 zijn: Modern burgerschap, Sociaal en vitaal platteland, Integratie en participatie, Onderwijs en arbeidsmarkt, Wet maatschappelijke ondersteuning en Jeugdbeleid.
Op het gebied van Modern burgerschap bijvoorbeeld, wil Variya dat iedere burger naar vermogen deel kan nemen aan onze samenleving. We stimuleren vrouwen om te gaan werken, we steunen vaders die meer tijd willen hebben om hun kinderen te verzorgen. Samen met werkgevers praten we over het belang van gezinsvriendelijk personeelsbeleid. Om arbeid en zorg te combineren is goede kinderopvang nodig. We stimuleren jongeren te discussiëren over hun opvattingen over vrouwen en mannen, over hun normen en waarden en hun kansen voor de toekomst.

Het programma voor het symposium is bijgevoegd.